Τρίτη 25 Ιουνίου 2019

Μια φοιτητική παράταξη κάπως διαφορετική από τις άλλες διδάσκει μαθήματα πολιτισμού...

  Αυτά τα παιδιά δεν φαίνεται να ενδιαφέρονται να υποστηρίξουν κομματικές παρατάξεις αφού δηλώνουν 'Ανεξάρτητοι' ενώ οι πρωτοβουλίες τους μας διδάσκουν πολιτισμένη συμπεριφορά μέσα στα ελληνικά πανεπιστήμια, ειδικά όταν αυτή εκλείπει στα περισσότερα, ίσως, αφού τα προβλήματα ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ για ΑμεΑ και το ΚΑΠΝΙΣΜΑ μέσα στα πανεπιστημιακά κτίρια κυριαρχούν ως φαινόμενα έλλειψης Παιδείας και Πολιτισμού.

Ανεξάρτητη Φοιτητική Πρωτοβουλία ΠΑΔΑ

 Πρόκειται για τη φοιτητική παράταξη Ανεξάρτητη Φοιτητική Πρωτοβουλία ΠΑΔΑ, την οποία εύκολα μπορεί κάποιος να βρει και να επικοινωνήσει μαζί της καθώς αρέσκεται στις δημοκρατικές αξίες του διαλόγου, της συμμετοχικότητας, της διαφάνειας και της επικοινωνίας.

 Ίσως δεν είναι τυχαίο λοιπόν ότι ενδιαφέρθηκαν άμεσα να υποστηρίξουν ζητήματα όπως είναι:

- Πανεπιστήμιο και ΑΜΕΑ “It's not our disabilities, it's our abilities that count”

- ΠΡΟΣΒΑΣΗ ; ΠΑΝΤΑ, ΠΑΝΤΟΥ! Ράμπες

- Διαμόρφωση χώρων και εγκαταστάσεων

- Κάπνισμα

 Χίλια μπράβο λοιπόν για την πρωτοβουλία τους! Μόνο με τέτοιες πρωτοβουλίες θα κάνουμε επιτέλους πολιτισμένα τα ελληνικά πανεπιστήμια ενώ έτσι θα ξεθαρρέψουν και οι φοιτητές που έχουν αναπηρίες για να διεκδικήσουν προσβασιμότητα καθώς και υγιεινό κι ασφαλές περιβάλλον στους χώρους φοίτησής τους.

 Παράλληλα, βέβαια, οι προτάσεις τους υποστηρίζουν κι εξυπηρετούν τα δικαιώματα όλων των φοιτητών καθώς και του εκπαιδευτικού, διοικητικού κι εργατικού προσωπικού που απασχολείται στην Πανεπιστημιούπολη 1 και Πανεπιστημιούπολη 2 του μεγαλύτερου πανεπιστημίου της Αττικής.

 Τέλος, ευχαριστούμε θερμά τα Φοιτητικά Νέα που δημοσίευσαν, και μας ενημέρωσαν για την πρωτοβουλία των φοιτητών, το άρθρο Ημερίδα ενημέρωσης με θέμα "Πανεπιστήμιο και ΑΜΕΑ" από φοιτητές στο ΠΑΔΑ.


Ανδρέας Μπαρδάκης

Ακτιβιστής για τα δικαιώματα των ΑμεΑ και για την προστασία από το Παθητικό Κάπνισμα,
Δημιουργός της μεγαλύτερης διαδικτυακής κοινότητας για τα ΑμεΑ «ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΩΝ ΑΜΕΑ»
https://www.facebook.com/groups/sinigoros.amea/
Δημιουργός της διαδικτυακής κοινότητας STOP ΣΤΟ ΠΑΘΗΤΙΚΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ
https://www.facebook.com/groups/2248803318568242/



http://logistis-amea.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε, εφόσον επιθυμείτε απάντηση στο ερώτημα σας, καλύτερα να έρθετε στη διαδικτυακή ομάδα του Facebook «Συνήγορος των ΑμεΑ», διότι εδώ πλέον δεν προλαβαίνουμε να δίνουμε απαντήσεις, καθώς τα ερωτήματα που λαμβάνουμε σε καθημερινή βάση είναι πάρα πολλά.
Ο σύνδεσμος που οδηγεί στην ομάδα μας: https://www.facebook.com/groups/sinigoros.amea/