Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Τελικά θα κάνετε κάτι για τον έλεγχο του καπνίσματος και την προστασία από το παθητικό κάπνισμα;

Πιο πρόσφατη ενημέρωση: 25/05/2018

Απευθύναμε ερώτημα στην κυρία βουλευτή ως εξής:


  Τελικά θα κάνετε κάτι για τον έλεγχο του καπνίσματος και την προστασία από το παθητικό κάπνισμα;


  Είστε υπέρ του να ληφθούν αποτελεσματικά μέτρα με πολιτική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της μη εφαρμογής του "αντικαπνιστικού" νόμου σε νοσοκομεία, πανεπιστήμια και χώρους εργασίας;

  Εχουν περάσει μήνες από τότε που επικοινωνήσατε μαζί μας και μας ζητήσατε να σας ενημερώσουμε με τις δράσεις μας.

Πώς σκοπεύετε να ενεργήσετε;

https://vouliwatch.gr/ask/question/8e37b111-c8f2-4cc5-9d95-e8796eeceba4------------------------------------------------------------------------------------------------------
  Κατόπιν επικοινωνίας που είχαμε από το γραφείο της βουλευτή και δημοσιογράφου, κυρίας Αννέτας Καββαδία, μας ζητήθηκε να την ενημερώσουμε για τις δράσεις μας προκειμένου να ληφθούν υπόψη για τις δικές τους ενέργειες.

  Με μεγάλη μας τιμή στείλαμε την παρακάτω επιστολή:Αθήνα 14 Μαρτίου 2018

Θέμα: Δράσεις για έλεγχο του καπνίσματος και προστασία της δημόσιας υγείας.

Αγαπητή κύρια Αννέτα Καββαδία,

   Ονομάζομαι Ανδρέας Μπαρδάκης, έχω δημιουργήσει μια διαδικτυακή κοινότητα στο Facebook ονόματι «ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΩΝ ΑΜΕΑ», η οποία απαριθμεί αρκετές χιλιάδες μέλη, επίσης είμαι πρόεδρος του υπό αναγνώριση συλλόγου «ΣΥΝΗΓΟΡΟΙ ΤΩΝ ΑΜΕΑ – ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ» με αρ. ΓΑΚ: 5847/2018 στο Ειρηνοδικείο Αθηνών κι επιθυμώ να σας ενημερώσω για τις παρακάτω δράσεις ευελπιστώντας να βοηθήσω τη δική σας προσπάθεια προκειμένου να προστατευτούν οι πολίτες από την βλαπτική έκθεσή τους στο παθητικό κάπνισμα, ειδικά οι πολίτες που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις, οι φοιτητές στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, όπως επίσης και οι εργαζόμενοι σε χώρους που απαγορεύεται το κάπνισμα.

   Σ’ αυτό το σημείο είναι πολύ σημαντικό να τονιστεί ότι η μη εφαρμογή της νομοθεσίας δεν αφορά μόνο τη νομοθεσία για το κάπνισμα, αλλά και τη νομοθεσία περί υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους εργασίας, όπως και τις διατάξεις περί υγιεινής και ασφάλειας των φοιτητών, του προσωπικού και όσων εισέρχονται στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ της χώρας, σύμφωνα και με τις ευρωπαϊκές οδηγίες.

   Επειδή ο χώρος μιας επιστολής δεν επαρκεί για να σας ενημερώσω για το σύνολο των δράσεών μου, θα μπορέσετε να ενημερωθείτε γι’ αυτές στους συνδέσμους παρακάτω που παραπέμπουν στο προσωπικό μου ιστολόγιο:

1. Στο ΚΕ.Π.Α. οι ιατροί κάπνιζαν μέσα στην αίθουσα εξέτασης των ασθενών!

   Καταγγελίες που είχα κάνει για κάπνισμα από την Υγειονομική Επιτροπή μέσα στον χώρο εξέτασης των ασθενών στο Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας.
http://logistis-amea.blogspot.gr/2016/09/blog-post.html

2. Πρόταση για Πανεπιστήμια χωρίς καπνό
   Πρόκειται για πρόταση που στάλθηκε στον Υπουργό Παιδείας, στον Υπουργό Υγείας καθώς και σε κάθε Πρύτανη και αναπληρωτή Πρύτανη των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Ελλάδας
http://logistis-amea.blogspot.gr/2017/10/blog-post_28.html

3. ΑΝΑΦΟΡΑ προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με θέμα: «ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ»
http://logistis-amea.blogspot.gr/2018/01/blog-post_24.html

4. Επιστολή-καταγγελία για το κάπνισμα εντός των κλειστών χώρων των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ.
   Υπόψη Υπουργού Παιδείας Υπόψη της Δωδεκαμελούς Επιτροπής, αρμόδιας για την μελέτη ζητημάτων που αφορούν στην ακαδημαϊκή ελευθερία, στην ειρήνη και στην παραβατικότητα στους χώρους των Α.Ε.Ι.
http://logistis-amea.blogspot.gr/2018/01/blog-post_30.html

Η οποία προκάλεσε δημοσίευση από τα «ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ» εδώ:

5. Κάπνισμα μέσα στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας
  Με το πέρας της πρώτης συνεδρίασης της Επιτροπής για την μελέτη ζητημάτων ακαδημαϊκής ελευθερίας και ειρήνης στους χώρους των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, απηύθυνα επιστολή προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής, κύριο Νικόλαο Παρασκευόπουλο, σε μια προσπάθεια έκκλησης στη λογική και στο στοιχειώδες δικαίωμα στην Υγεία.
http://logistis-amea.blogspot.gr/2018/02/blog-post_9.html

Επίσης, από τα ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ εδώ:

   Επιπλέον, το δημοσίευμα προκάλεσε την επίσκεψη του Star στο ΑΕΙ Πειραιά Τ.Τ. , στο οποίο φοιτώ (πλέον Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής), και την καταγραφή καπνίσματος από την τηλεοπτική κάμερα εντός των κλειστών χώρων του. (Μετά από τέσσερις στη σειρά καταγγελίες που έκανα για το ΑΕΙ Πειραιά Τ.Τ. έγιναν τρεις έλεγχοι. Ο τρίτος διαπίστωσε δύο παραβιάσεις.
Κατόπιν τούτου με κάλεσε ο Πρύτανης και συμφωνήσαμε σε μια συνεργασία η οποία είναι σε εξέλιξη).

   Από το κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star:
ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ: ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΕΙ ΣΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΠΕΙΔΗ ΒΡΩΜΑΓΕ Η ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΣΙΓΑΡΟ
 


6. Έκκληση για υγειονομικό έλεγχο καπνίσματος στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός
Καταγγελία λόγω βίντεο-ντοκουμέντου που μου έστειλε δημοσιογράφος που κατέγραψε διοικητικό υπάλληλο να καπνίζει την ώρα που εξυπηρετούσε ασθενή (τον ίδιο). Η καταγγελία προκάλεσε άμεσο έλεγχο.
http://logistis-amea.blogspot.gr/2018/02/blog-post_18.html

7. Έλεγχος του καπνίσματος και προστασία της δημόσιας υγείας στην πόλη της Πάτρας.
Επιστολή προς τον Δήμο Πατραίων και τον Δήμαρχό του με έκκληση να αναλάβουν πρωτοβουλία για την προστασία των πολιτών, κυρίως της ευπαθούς κατηγορίας των ατόμων με σοβαρές παθήσεις, από την έκθεσή τους στο παθητικό κάπνισμα.
http://logistis-amea.blogspot.gr/2018/02/blog-post_28.html

8. Στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (και όχι μόνο) καπνίζουν παντού;

Επιστολή με τρία ερωτήματα και δύο αιτήματα προς αρμόδιους Υπουργούς, Περιφερειάρχες και Φορείς, όπως στην Εθνική Συνομοσπονδία Αναπήρων, καθώς μετά από επικοινωνία που είχα με φοιτητές που έχουν αναπηρία, - λόγω πολύ σοβαρών παθήσεων που τους καθιστούν πολλαπλάσια ευαίσθητους στην έκθεση τους σε παθητικό κάπνισμα, - η απαράδεκτη κατάσταση στο Ο.Π.Α . φαίνεται να εξακολουθεί παρά την παρέμβαση που έγινε από τον Συνήγορο του Πολίτη.
http://logistis-amea.blogspot.gr/2018/03/blog-post.html

(Αναμένεται σχετική δημοσίευση από τα ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ και αναπαραγωγή της από άλλα media)

   Ολοκληρώνοντας εδώ την επιστολή μου προς εσάς, την οποία προτίθεμαι να δημοσιεύσω, ευελπιστώ τα παραπάνω να αποτελέσουν ενισχυτικό υλικό για τις δικές σας ενέργειες.

Στη διάθεσή σας, με εκτίμηση,
Ανδρέας ΜπαρδάκηςΚοινοποίηση:

Σύλλογος «Προστασία από το Παθητικό Κάπνισμα»
info@freeofsmoke.gr

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.)
esaea@otenet.gr


http://logistis-amea.blogspot.com/

Έκτακτη πρόσκληση στους φίλους αναγνώστες που ρωτούν:
Ελάτε στην ομάδα μας ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΩΝ ΑΜΕΑ προκειμένου να συμμετέχετε στην ομαδική μας προσπάθεια.

Οι συνεργάτες και τα μέλη της ομάδας μας θα σας εξυπηρετήσουν.
https://www.facebook.com/groups/sinigoros.amea/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε, εφόσον επιθυμείτε απάντηση στο ερώτημα σας, καλύτερα να έρθετε στη διαδικτυακή ομάδα του Facebook «Συνήγορος των ΑμεΑ», διότι εδώ πλέον δεν προλαβαίνουμε να δίνουμε απαντήσεις, καθώς τα ερωτήματα που λαμβάνουμε σε καθημερινή βάση είναι πάρα πολλά.
Ο σύνδεσμος που οδηγεί στην ομάδα μας: https://www.facebook.com/groups/sinigoros.amea/