Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019

Υπάρχει κράτος Πρόνοιας για τον κ. Σιαχίν Σερήφ;

Από το ΕΚΑΒ του λένε ότι δεν μπορεί να έρθει γιατρός. Ο κ. Σερήφ είναι αδύνατον να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Κομοτηνής επειδή ζυγίζει 360 κιλά. Πρέπει να βρεθεί άμεσα μια λύση,
*** ΑΣ ΠΑΕΙ ΕΝΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΕΙ! ***

ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΩΡΑ, ΣΠΑΜΕ ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ, ΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ! ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΒΟΗΘΗΣΕΙ; ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΕΙΛΕΙ. ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ; Εισαγγελέας υπάρχει να δώσει εντολή στο νοσοκομείο να στείλει έναν γιατρό;


(Από τη δημοσίευση του βίντεο που προβαλλόταν όλο το βράδυ της Τρίτης 4 Ιουνίου 2018)
https://www.facebook.com/100007628928587/videos/2255199931410949/




Παρόλο που μας λυπεί να πρέπει να δημοσιεύουμε την προσωπική ζωή αυτού του ανθρώπου, για τον λόγο του ότι το δικαίωμα της αξιοπρέπειας κάθε ανθρώπου είναι ιερό και δεν πρέπει να γίνεται αντικείμενο δημόσιας προβολής για πρόκληση εντυπώσεων, είμαστε αναγκασμένοι, κατόπιν συναίνεσης του κ. Σιαχίν Σερήφ, να προβάλλουμε στην ελληνική κοινωνία τις απελπισμένες προσπάθειες που κάνουμε προκειμένου να προκαλέσουμε ανταπόκριση από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς. 
                                                              
                                                             
(Ακολουθεί επιστολή)


Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019

Προς τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής "Σισμανόγλειο"
κ. Φιλιππίδη Γεώργιο.
info@komotini-hospital.gr

Προς τον Αναπληρωτή ΓΓ του Υπουργείου Υγείας,
κ. Σταμάτη Βαρδαρό
vardaross@moh.gov.gr


Θέμα: Είναι ανάγκη να δοθεί προσοχή στην περίπτωση του κ. Σιαχίν Σερήφ

 Αξιότιμοι κύριοι,
είναι καιρός τώρα που η διαδικτυακή κοινότητα «ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΩΝ ΑΜΕΑ» απευθύνεται με εκατοντάδες επιστολές και ερωτήματα στο Vouliwatch στις αρμόδιες κυβερνητικές αρχές και στους πολιτικούς για την περίπτωση του συμπολίτη μας με βαριά αναπηρία και πολλαπλές παθήσεις, του κ. Σιαχίν Σερήφ, που κατοικεί στον Ήφαιστο Κομοτηνής.

 Ωστόσο, επειδή διατηρούμε συνεχώς επικοινωνία μαζί του και παρατηρούμε τις ενέργειες εκ μέρους των υπηρεσιών, όπως και τις αποφάσεις που δημοσιεύονται στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι η 4η ΔΥΠΕ Μακεδονίας και Θράκης και το Νοσοκομείο Κομοτηνής, παρόλο που μεσολάβησε επικοινωνία και διαβεβαίωση από τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή (πηγή), πέρα από την επίσκεψη τριών ιατρών που δεν ενήργησαν κλινική εξέταση στον ασθενή, αλλά ούτε και του ζήτησαν να διαγνώσουν το ιατρικό του ιστορικό, παρά μόνο αρκέστηκαν στο να του συνταγογραφήσουν ένα αντικαταθλιπτικό φάρμακο για το λαχάνιασμα που εμφανίζει στην ομιλία του - το οποίο προφανώς οφείλεται στη δυσκολία του να αναπνεύσει φυσιολογικά αφού είναι ακινητοποιημένος σ' ένα ακατάλληλο στρώμα - ενώ συγχρόνως εμφανίζει κατακλίσεις και πληγές, δεν έγινε τίποτα περισσότερο. Ούτε στρώμα ούτε κρεβάτι όπως βεβαίωσε ο κ. Κουρουμπλής, τίποτα απ' αυτά.



 Πράγματα δηλαδή που αντιλαμβανόμαστε και χωρίς να έχουμε ιατρικές γνώσεις, εμείς που τον παρακολουθούμε με αγωνία, και αναρωτιόμαστε: Γιατί το Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής δεν κάνει κάτι για τον κ. Σιαχίν Σερήφ; Γιατί, αν αναζητήσει κάποιος, στην ιστοσελίδα της ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ, θα βρει μόνο δύο αποφάσεις Διοικητή του νοσοκομείου Κομοτηνής, με τις οποίες είχαν οριστεί ιατροί για κατ' οίκον επίσκεψη; Η μία είναι μηνός Δεκεμβρίου του 2016, ΑΔΑ: 6ΘΟ34690ΒΑ-ΖΤΖ ενώ η άλλη είναι Ιανουαρίου του 2017, ΑΔΑ: 7ΤΔΧ4690ΒΑ-82Ζ . Η ιατρός που ορίστηκε με τη δεύτερη απόφαση, κατά τα λεγόμενα του κ. Σερήφ, δεν τον επισκέφτηκε ποτέ. Δηλαδή, εδώ και δυόμιση χρόνια το νοσοκομείο έχει πάψει να ασχολείται με τον κ. Σιαχίν Σερίφ;


 
Σας παραθέτουμε τα βίντεο που μας έστειλε ο κ. Σιαχίν Σερήφ, το βράδυ της Τρίτης, 4 Ιουνίου 2019, στα οποία περιγράφει ότι πονάει πολύ στα χέρια του. Χρειάστηκε να τα προβάλλουμε πολλές φορές στη διαδικτυακή μας κοινότητα και να τα κοινοποιούμε προς πάσα κατεύθυνση στο facebook προκειμένου να βρεθεί ένας ιατρός να τον επισκεφτεί.

https://www.facebook.com/groups/sinigoros.amea/permalink/2734177339930295/
https://www.facebook.com/sahin.serif.9/videos/1302832523203844/

4.6.2019 Ο κ. ΣΙΑΧΙΝ ΣΕΡΗΦ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΕΝΑΝ ΓΙΑΤΡΟ!


 Για καλή τύχη του κ. Σερήφ, λοιπόν, βρέθηκε η ιδιώτης ιατρός, κα Βούλα Ελευθεριάδου, η οποία έσπευσε μέσα στα μεσάνυχτα να πάει να του χορηγήσει δύο ενέσεις που τον ανακούφισαν αμέσως.

Η πράξη αυτή της ιατρού που τίμησε τόσο επάξια τον όρκο του Ιπποκράτη μας συγκίνησε όλους.


  Ήταν τόσο μεγάλη η ανταπόκριση του κόσμου, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και από τον μεγάλο αριθμό των αντιδράσεων (like, σχόλια και κοινοποιήσεις), που μέχρι κι εφημερεύων ιατρός από το νοσοκομείο της Κομοτηνής μου έστειλε μήνυμα, ότι παρόλο που δεν μπορεί να αφήσει την εφημερία του, αν όμως παρίσταται τόσο μεγάλη ανάγκη γι' αυτόν τον άνθρωπο, θα πάει να τον επισκεφτεί! 

 Θα σας παρακαλέσω να μπείτε στη θέση αυτού του ανθρώπου. Εσείς κι εγώ, αν πάθουμε κάτι (ας χτυπήσουμε ξύλο...) έχουμε τη δυνατότητα να μεταφερθούμε σ' ένα νοσοκομείο. Αυτός ο άνθρωπος όμως δεν την έχει, είναι αδύνατον να μεταφερθεί αφού λέγεται ότι ζυγίζει 360 κιλά. Επομένως, θα πρέπει να τον παρακολουθεί κάποιος κρατικός ιατρός.

 Επίσης, επειδή ο άνθρωπος είναι καθηλωμένος σ' ένα ακατάλληλο αυτοσχέδιο κρεβάτι και σε στρώμα που εκτός του ότι δεν είναι κατάλληλο για υπέρβαρους ασθενείς με κατακλίσεις, ενώ ο συγκεκριμένος πάσχει και από βαριά καρδιοαναπνευστική ανεπάρκεια, βεβαιωμένη από την απόφαση αναπηρίας ΚΕΠΑ, σας παρακαλούμε να δείτε προσεκτικά την προσφορά για το μοναδικό αερόστρωμα που βρήκε ένας εισαγωγέας που επικοινωνήσαμε μαζί του. Σας την επισυνάπτουμε. Διατηρούμε μόνο μια επιφύλαξη για το πλάτος του στρώματος, δεν ξέρουμε με σιγουριά αν είναι επαρκές.

Τέλος, επειδή ο κ. Σιαχίν Σερήφ χρειάζεται να εξεταστεί από υγειονομική επιτροπή του ΚΕΠΑ, για την περίπτωση που δικαιούται εξωιδρυματικό επίδομα από τον ΕΦΚΑ, θα χρειαστεί να τον επισκεφτεί ιατρός από το νοσοκομείο για να του συντάξει τον Εισηγητικό Φάκελο Παροχών Αναπηρίας.

 Στην περίπτωση που δικαιούται το εξωιδρυματικό επίδομα θα μπορούσε να καλύψει το κόστος του αναλώσιμου υγειονομικού υλικού αφού κάποια από τα υλικά που του παρέχει ο ΕΦΚΑ δεν είναι κατάλληλα για την περίπτωσή του, γι' αυτό και αναγκάζεται να τα καλύπτει από τη σύνταξη αναπηρίας του, η οποία είναι κάπου στα 700 ευρώ ενώ το μηνιαίο κόστος για τα υλικά φτάνει μέχρι και τα 250 ευρώ. Ο άνθρωπος συντηρεί μια πολυμελή άνεργη οικογένεια ενώ, προς το παρόν, κάποια υλικά του τα προμηθεύουν κάποιοι εθελοντές από φιλανθρωπία και μόνο.

 Ολοκληρώνοντας αυτή την επιστολή, σας παρακαλώ πολύ να έχουμε μια έγγραφη απάντηση προκειμένου να ξέρουμε κι εμείς τι πρέπει να κάνουμε από εδώ και πέρα. Αν μπορούμε να βασιστούμε στην κρατική βοήθεια από το δημόσιο σύστημα υγείας ή όχι επειδή πλέον αναρωτιόμαστε αν υπάρχει κράτος Πρόνοιας για τον κ. Σιαχίν Σερήφ.

Με εκτίμηση,
Ανδρέας Μπαρδάκης,

Ακτιβιστής, δημιουργός της διαδικτυακής κοινότητας ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΩΝ ΑΜΕΑ
https://www.facebook.com/groups/sinigoros.amea/

 Κοινοποίηση:  
Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι
panayotedimitras@gmail.com



Ιστορικό επιστολών και σχετικών άρθρων: 


Το παρόν θα δημοσιευτεί στο https://logistis-amea.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε, εφόσον επιθυμείτε απάντηση στο ερώτημα σας, καλύτερα να έρθετε στη διαδικτυακή ομάδα του Facebook «Συνήγορος των ΑμεΑ», διότι εδώ πλέον δεν προλαβαίνουμε να δίνουμε απαντήσεις, καθώς τα ερωτήματα που λαμβάνουμε σε καθημερινή βάση είναι πάρα πολλά.
Ο σύνδεσμος που οδηγεί στην ομάδα μας: https://www.facebook.com/groups/sinigoros.amea/