Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023

Η ΕΡΤ να αποκαταστήσει την αλήθεια στο ρεπορτάζ της για τον υπέρβαρο Σιαχίν Σερήφ!

Έστειλα αίτημα στην ΕΡΤ, να βγει να αποκαταστήσει την αλήθεια διορθώνοντας τις ανακρίβειες και τα ψέματα που λέει ότι το ΕΚΑΒ αδυνατεί να μεταφέρει υπέρβαρο ασθενή(!), καθώς επίσης να κάνει πλήρες ρεπορτάζ για τον Σιαχίν Σερήφ - αφού από τον Οκτώβριο του 2020 έχει στείλει εξώδικο (Ν. Αντωνιάδη) καλώντας Υπουργούς και Διοικητές να τον νοσηλεύσουν.

Ακολουθεί το αίτημα που σήμερα έλαβε τον αρ. πρωτ. 3301, 16/06/2023, από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.


Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023

Προς:
Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση
Email: info@ert.gr

Το έγγραφο έχει πάρει αριθμό  πρωτοκόλλου 9693_16.06.23

Γραμματεία Ειδήσεων ΕΡΤ
Email: tvnews@ert.gr

Κοινωνική Ευθύνη ΕΡΤ
Email: csr@ert.gr

Γραφείο Δ/ντή Προγράμματος Τηλεόρασης ΕΡΤ
Email: programtv@ert.gr


Θέμα: «Αίτημα για άμεση αποκατάσταση της αλήθειας στο ρεπορτάζ της ΕΡΤ για τον υπέρβαρο του Ηφαίστου Κομοτηνής, Σιαχίν Σερήφ»


Αξιότιμοι κύριοι,
στις 14 Ιουνίου 2023, ημέρα Τετάρτη, προβλήθηκε από το κανάλι ΕΡΤ NEWS, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΡΤ3, στις 13.00, σχετικό ρεπορτάζ για την περίπτωση του κ. Σιαχίν Σερήφ, του γνωστού υπέρβαρου του Ηφαίστου Κομοτηνής. Το ρεπορτάζ καλύφθηκε από τη δημοσιογράφο της ΕΡΤ Κομοτηνής, κυρίας Βασιλικής Μαχαίρα, κατόπιν μηνύματος «SOS Σιαχίν Σερήφ» που της είχα στείλει από τις 12 Ιουνίου 2023 στο
email της.

Στο ρεπορτάζ όμως διαπιστώσαμε τα εξής προβληματικά σημεία:

Α) Αναφέρθηκε ότι ο Σιαχίν Σερήφ είναι πενήντα οκτώ (58) χρονών ενώ η πραγματικότητα είναι ότι συμπληρώνει τα εξήντα (60) χρόνια της ηλικίας του σε δυο περίπου εβδομάδες (γεννηθείς τον Ιούνιο του 1963) ενώ είναι και άτομο με βαριά αναπηρία 85%, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη Γνωστοποίηση Αποτελέσματος Πιστοποίησης Αναπηρίας (Γ.Α.Π.Α.)[1] από το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.).

Β) Αναφέρθηκε ότι ζυγίζει 360 κιλά, χωρίς όμως να έχει γίνει κάποια επαλήθευση των τωρινών κιλών του από πρόσφατο έλεγχο αρμόδιας κρατικής υπηρεσίας - αφού παραμένει καθηλωμένος στο σπίτι του εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Επομένως, πώς βγαίνει και βεβαιώνει με τόση ευκολία το κρατικό κανάλι ότι ο Σιαχίν Σερήφ ζυγίζει 360 κιλά;

Τα δύο παραπάνω λοιπόν αποτελούν ανακρίβειες που ειπώθηκαν από το κανάλι.

Γ) Αναφέρθηκε από την παρουσιάστρια της εκπομπής το εξής (
sic): [“Δεν μπορεί όμως να πάει στο νοσοκομείο καθώς η μεταφορά του καθίσταται αδύνατη και αρνείται το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ να τον μεταφέρει»]. Παρόμοια δήλωση διαφαίνεται και στη λεζάντα του ρεπορτάζ.
Απ’ όσο γνωρίζουμε, όμως, το ΕΚΑΒ δεν έχει κάνει κάποια επίσημη δήλωση πρόσφατα για το θέμα. Δεν βγήκε κάποιος νόμιμος εκπρόσωπος του ΕΚΑΒ να κάνει κάποια δήλωση - ούτε στα «ΝΕΑ-Ανακοινώσεις» της ιστοσελίδας του ΕΚΑΒ υφίσταται κάποια σχετική ανακοίνωση.

Επομένως, το να βγαίνει το κρατικό κανάλι να βεβαιώνει ότι η μεταφορά του ασθενή καθίσταται αδύνατη και ότι αρνείται το ΕΚΑΒ να τον μεταφέρει - χωρίς να έχει ερωτηθεί από το κανάλι της ΕΡΤ το ΕΚΑΒ, χωρίς να έχει ερωτηθεί από το κανάλι της ΕΡΤ κάποιος Διοικητής νοσοκομείου, ή ο Διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης, ή ο Υπουργός Υγείας – αποτελεί ψεύδος που διαστρεβλώνει την πραγματικότητα για το Εθνικό Σύστημα Υγείας απέναντι στους υπέρβαρους ασθενείς προκαλώντας τους ψευδείς εντυπώσεις.


Ο σύνδεσμος με το απόσπασμα της εκπομπής, εδώ: https://youtu.be/2IFrK1Pfah8


Επίσης, είναι απαράδεκτο το ότι καμία αναφορά δεν έγινε στο ρεπορτάζ για το ότι, από την 1η Απριλίου 2021, το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο του Ρίου Πατρών, από τη Μονάδα Χειρουργικής Αντιμετώπισης Νοσογόνου Παχυσαρκίας, απάντησαν θετικά στο εξώδικο αίτημα (25.10.2020) που ο κ. Σιαχίν Σερήφ απηύθυνε προς όλους τους αρμόδιους Διοικητές και Υπουργούς ζητώντας να νοσηλευθεί άμεσα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο εξώδικο (του πληρεξούσιου δικηγόρου Νίκου Αντωνιάδη):  

[…] «ΜΕΤΑ ΤΑΥΤΑ

Και με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μου

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ για την έως σήμερα κατά τα άνω παντελή αδιαφορία του κράτους, την εγκατάλειψή μου και την καταδίκη μου σε θάνατο.

ΣΑΣ ΚΑΛΩ, άπαντες, δια της παρούσης,

γνώστες ήδη της πραγματικής κατάστασής μου, άλλως και σε κάθε περίπτωση από της επιδόσεως της παρούσης,

και, πρωτίστως, γνωρίζοντας πλέον ο 1ος ξ υμών την πραγματική εικόνα της αντιμετώπισης που είχα έως σήμερα από το κράτος, και όχι την αναληθή που σας βεβαιώθηκε και αναπαραγάγατε κατά τα άνω στη Βουλή,

όπως από κοινού προβείτε σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες και λάβετε τις σχετικές αποφάσεις,

προκειμένου:

α) Να μεταφερθώ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Πανεπιστήμιο Αλεξανδρούπολης, του οποίου διοικητής είστε ο 3ος εξ υμών, προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι επιβεβλημένες ιατρικές εξετάσεις, ώστε να διαπιστωθεί η σημερινή κατάσταση της υγείας μου και να μου παρασχεθεί η πρώτη αναγκαία και επιβεβλημένη νοσηλεία, για την αντιμετώπιση των απολύτως επειγόντων προβλημάτων της υγείας μου.

Η επιλογή του συγκεκριμένου νοσοκομείου, έναντι αυτού της Κομοτηνής, είναι επίσης επιβεβλημένη, δεδομένου ότι μόνο σε αυτό υπάρχει η αναγκαία υποδομή για την κατά τα άνω πραγματοποίηση των αναγκαίων εξετάσεων και την αρχική νοσηλεία μου.

β) Την εν συνεχεία μεταφορά μου στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, διοικητής του οποίου είστε ο 5ος εξ υμών. Στο συγκεκριμένο και μόνο νοσοκομείο εφαρμόζεται η μοναδική σωτήρια για εμένα επεμβατική θεραπεία. Τη σχετική, μοναδική για την περίπτωσή μου λύση, είχε προτείνει στον κ. Ανδρέα Μπαρδάκη ο τέως διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής “Σισμανόγλειο”, κ. Γεώργιος Φιλιππίδης:

[…]

Κυρία & κύριοι διοικητές, Κύριε Υπουργέ,

Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι εάν η Πολιτεία δεν ανταποκριθεί στο παρόν αίτημά μου, θα είναι υπεύθυνη για την από εδώ και στο εξής επιδείνωση της κατάστασης υγείας μου και τον μετά βεβαιότητας επερχόμενο θάνατό μου,

ώστε,

ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΩ ότι σας καθιστώ όλους και από κοινού υπεύθυνους για τα ανωτέρω αποτελέσματα στην υγεία και τη ζωή μου, στην απευκταία περίπτωση που επιδείξετε αδιαφορία στο αίτημά μου.

Πρέπει να γίνει επίσης κατανοητό, ότι δεν ζητάω χάρη από την ελληνική Πολιτεία. Είμαι μουσουλμάνος Έλληνας φορολογούμενος πολίτης, και το ελληνικό κράτος είναι υποχρεωμένο να φροντίσει για την αποκατάσταση της υγείας μου και να αποτρέψει τον άνευ της κατά τα άνω φροντίδας της υγείας μου βέβαιο θάνατό μου.

Πληρεξούσιο δικηγόρο και αντίκλητό μου διορίζω τον δικηγόρο Αθηνών Νικόλαο Αντωνιάδη

Αθήνα, 25 Οκτωβρίου 2020

Και με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μου

Ο Πληρεξούσιος Δικηγόρος
Νίκος Ι. Αντωνιάδης

Δικηγόρος Αθηνών»


Κατόπιν των ανωτέρω,

αιτούμαι από τον τηλεόραση της ΕΡΤ, όπως άμεσα διορθώσει τις ανακρίβειες και τις αναλήθειες που ειπώθηκαν στην εκπομπή της, στις 14.06.2023, και να φροντίσει για την άμεση αποκατάσταση της αλήθειας με νέο ρεπορτάζ, το οποίο θα πρέπει να είναι πλήρες, φροντίζοντας να ερωτηθούν οι αρμόδιοι διοικητές και υπουργοί για ποιον λόγο το ελληνικό κράτος έχει αδιαφορήσει απέναντι στο εξώδικο αίτημα του συγκεκριμένου υπέρβαρου ασθενή αφού έτσι εκθέτει σε μεγαλύτερο κίνδυνο την υγεία του, μέχρι ακόμα και τη ζωή του.


Με εκτίμηση,
Ανδρέας Μπαρδάκης,


ακτιβιστής για τα Δικαιώματα των ΑμεΑ,
δημιουργός της διαδικτυακής κοινότητας «Συνήγορος των ΑμεΑ» (89.000 μέλη).


ΥΓ.
Παρακαλώ, όπως με ενημερώσετε άμεσα για τον αριθμό πρωτοκόλλου που θα λάβει το παρόν ως εισερχόμενο μήνυμα.

Επισυνάπτονται:
1. Το κείμενο του εξωδίκου.
2. Η απάντηση από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ».


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

- Βασιλική Μαχαίρα, δημοσιογράφος ΕΡΤ Κομοτηνής
Email:
- Κωνσταντίνος Βαθιώτης, καθηγητής Ποινικού Δικαίου
Email:
- Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης
Email: ncrtv@otenet.gr
Το έγγραφο έλαβε αρ.πρωτοκόλλου: 3301, 16/06/2023

- Νίκος Αντωνιάδης, δικηγόρος Αθηνών
Email: nikant2@yahoo.gr

- Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ)
Email: esaea@otenet.gr[1] Αριθμός Γνωστοποίησης ΚΕΠΑ: 702-2022-1633/23.09.2022

 

Επικαιροποίηση 17.06.2023
Προώθηση της επιστολής στην "Ιμερόεσσα",
Πανελλήνιος Σύλλογος Στήριξης Ατόμων με Παχυσαρκία
Email: info@imeroessa.grΘέμα: Fwd: Αίτημα για άμεση αποκατάσταση της αλήθειας στο ρεπορτάζ της ΕΡΤ για τον υπέρβαρο του Ηφαίστου Κομοτηνής, Σιαχίν Σερήφ

Αξιότιμοι κύριοι,
για τη δική σας ενημέρωση, σας προωθούμε το αίτημα που υποβάλαμε στην ΕΡΤ για άμεση αποκατάστασης της αλήθειας στο ρεπορτάζ για τον υπέρβαρο του Ηφαίστου της Κομοτηνής, Σιαχίν Σερήφ, διότι η δήλωση του καναλιού ότι "Το ΕΚΑΒ αδυνατεί να μεταφέρει υπέρβαρο" αποτελεί μέγιστο ψεύδος που προκαλεί ανησυχία και δισταγμό κλήσης του ΕΚΑΒ στα παθολογικά παχύσαρκα άτομα εάν βρεθούν στην ανάγκη μεταφοράς σε νοσοκομείο. Ενδεχομένως δηλαδή να αποτελεί διασπορά ψευδών ειδήσεων που βάζει σε κίνδυνο την υγεία πολιτών.

Η πραγματικότητα είναι ότι το ΕΚΑΒ διαθέτει ειδική κινητή μονάδα για υπέρβαρους με ειδικό ασθενοφόρο (δωρεά από την εταιρεία "Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε.") ικανό να μεταφέρει υπέρβαρο άτομο έως και 450 κιλά!

Ενώ, η ΕΡΤ δεν είναι νόμιμος εκπρόσωπος του ΕΚΑΒ ώστε να βγαίνει να κάνει τέτοιου είδους δηλώσεις.

Καθήκον της σωστής δημοσιογραφίας είναι το να καλέσει έναν νόμιμο εκπρόσωπο του ΕΚΑΒ ώστε να βγει εκείνος να βεβαιώσει ή να αρνηθεί το οτιδήποτε αφορά τη λειτουργία και την οργάνωση του ΕΚΑΒ.

ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ - ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΥΠΕΡΒΑΡΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΑΒ: https://wwwadioristoidiasostesekab.blogspot.com/2020/12/blog-post.html?fbclid=IwAR3Y3OTeSAWqvf5qSBGjWt0ABAuYAnhd4chhqu-nN-GTY-VrdhJmZVrQk9g

Κι εδώ: Με 3 νέα ασθενοφόρα ενισχύθηκε ο στόλος του ΕΚΑΒ στο αεροδρόμιο Αθηνών: https://www.sofokleousin.gr/me-3-nea-asthenofora-enisxythike-o-stolos-tou-ekav-sto-aerodromio?fbclid=IwAR0rgkRUGWz7kVzjqzlRUl5QCWFFbJVgzkEZJQ5jl_tJRwn4_Mxw4NiG_0U

Το αίτημα έλαβε αριθμό πρωτοκόλλου, 3301/16.06.2023, από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Πέραν τούτου, αυτός ο άνθρωπος (Σιαχίν Σερήφ) έχει εγκαταληφθεί στη μοίρα του και χρειάζεται το άμεσο ενδιαφέρον όλων μας.

Πιο πρόσφατες δημοσιεύσεις:

Υπόθεση Σιαχίν Σερήφ
https://logistis-amea.blogspot.com/2023/06/blog-post_16.html

Η ΕΡΤ να αποκαταστήσει την αλήθεια στο ρεπορτάζ της για τον υπέρβαρο Σιαχίν Σερήφ!

https://logistis-amea.blogspot.com/2023/06/blog-post_53.html

Με εκτίμηση,
Ανδρέας Μπαρδάκης,

ακτιβιστής για τα Δικαιώματα των ΑμεΑ,
δημιουργός της διαδικτυακής κοινότητας «Συνήγορος των ΑμεΑ» (89.000 μέλη).


Επικαιροποίηση 19.06.2023

Προωθήσαμε το αίτημα και στους παρακάτω φορείς:

ΕΚΑΒ Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας
ekab@ekab.gr

Π.Ο.Π.ΕΚΑΒ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού ΕΚΑΒ)
popekab@popekab.gr

Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ
somatioekab166@gmail.com

Ένωση Ασθενών Ελλάδας
info@greekpatient.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε, εφόσον επιθυμείτε απάντηση στο ερώτημα σας, καλύτερα να έρθετε στη διαδικτυακή ομάδα του Facebook «Συνήγορος των ΑμεΑ», διότι εδώ πλέον δεν προλαβαίνουμε να δίνουμε απαντήσεις, καθώς τα ερωτήματα που λαμβάνουμε σε καθημερινή βάση είναι πάρα πολλά.
Ο σύνδεσμος που οδηγεί στην ομάδα μας: https://www.facebook.com/groups/sinigoros.amea/