Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023

Επιστολή προς την υπηρεσιακή Υπουργό Υγείας για τον Σιαχίν Σερήφ

ΕΥΧΟΜΑΙ ΑΥΤΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Έστειλα επιστολή προς την υπηρεσιακή Υπουργό Υγείας (η οποία είναι γιατρός) με κοινοποίηση προς ΕΡΤ, κτλ., δημοσιογράφους, ΔΣΑ και νομικούς, ΕΚΑΒ, οργανώσεις εργαζομένων και ενώσεις ασθενών, κτλ.με την οποία:

α) Της διαβιβάζω το εξώδικο Αντωνιάδη και τη σχετική απάντηση από το Γεν. Παν. Νοσοκομείο του Ρίου Πατρών,

β) Καταγγέλλω την ψευδή είδηση της ΕΡΤ για το ΕΚΑΒ, ότι δήθεν αδυνατεί να μεταφέρει υπέρβαρο ασθενή (επιφυλάσσομαι για τυπική καταγγελία και προς το Ε.Σ.Ρ.) - και

γ) Παρακαλώ την Υπουργό να μεριμνήσει για τη στενή και συστηματική παρακολούθηση του Sahin Serif από ιατρούς και υγειονομικό προσωπικό καθώς ο κ. Σιαχίν με ενημέρωσε πριν από λίγες ώρες για την απόφασή του να παραμείνει στο σπίτι του αφού εκεί τον φροντίζουν η αφοσιωμένη σύζυγός του και η κόρη τους. Στην πραγματικότητα φοβάται ότι στα νοσοκομεία θα τον παραμελήσουν και ότι θα χειροτερεύσει η κατάστασή του. Μάταιη η προσπάθειά μου να τον πείσω για το αντίθετο, όσον αφορά τουλάχιστον το νοσοκομείο στην Πάτρα.

Όπως και να' χει, επειδή έχω καθήκον πάντα να σέβομαι τη βούλησή του, δεν θέλησα να τον πιέσω, δεν θα ήταν σωστό, ενώ εξυπακούεται, ότι, είτε παραμείνει στο σπίτι του είτε θελήσει ή χρειαστεί, οποτεδήποτε, να μεταφερθεί σε νοσοκομείο, οφείλω να κάνω το καλύτερο γι' αυτόν ώστε να του παραχθούν, έστω, οι στοιχειώδεις υπηρεσίες υγείας από το εθνικό σύστημα υγείας και για να έχει το ενδιαφέρον της πολιτείας και της κοινωνίας μας.

Θέλω να πιστεύω ότι δεν είμαι ο μοναδικός άνθρωπος σ' αυτή την κοινωνία που ενδιαφέρεται γι' αυτόν τον άνθρωπο.

Πρόσφατα επισκέφτηκαν τον κ. Σιαχίν Σερήφ ένας παθολόγος, ένας χειρούργος και ένας καρδιολόγος. Πλέον τον παρακολουθούν. Εύχομαι το νοσοκομείο Κομοτηνής να διατηρήσει αυτή τη στάση, κρίνοντας όμως από το παρελθόν θα διατηρήσω τις επιφυλάξεις μου.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής.

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023

Προς: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Υπόψη Υπηρεσιακής Υπουργού,
κυρίας ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΚΟΤΑΝΙΔΟΥ

Email: minister@moh.gov.gr

ΓΕΝΙΚOI ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

ΓΓ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ
Ιωάννης Κωτσιόπουλος
Email: secretary.gen-sec@moh.gov.gr

ΓΓ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
Μάριος Θεμιστοκλέους (παράλληλη άσκηση καθηκόντων)
Email: secretary.gen.dy@moh.gov.gr

ΥΓ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ
Θεόδωρος Κοματάς
Email: secretary.yp@moh.gov.gr

 

Θέμα: α) Η υπόθεση του υπέρβαρου του Ηφαίστου της Κομοτηνής, κ. Σιαχίν Σερήφ, β) Διαβίβαση εξώδικης διαμαρτυρίας-πρόσκλησης & σχετικής απάντησης του Γεν. Παν. Νοσοκομείο Πατρών, γ) Έκκληση προς την Υπουργό.


Αξιότιμη κυρία Υπουργέ, αξιότιμοι κύριοι,

σας διαβιβάζουμε την, από 10/2020, εξώδικη διαμαρτυρία-πρόσκληση-δήλωση του πληρεξούσιου νομικού, κ. Νίκου Αντωνιάδη, καθώς και τη θετική, από 04/2021, απάντηση από το Γεν. Παν. Νοσοκομείο του Ρίου Πατρών και σας παρακαλούμε για τη στενή παρακολούθηση της υπόθεσης του συνανθρώπου μας προκειμένου να του παρασχεθούν οι απαραίτητες υπηρεσίες υγείας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που διαρκώς του προκαλούν οι πολλαπλές παθήσεις του αφού έχει εγκαταλειφθεί στη μοίρα του καθώς δεν υπήρξε ανταπόκριση από το Υπουργείο Υγείας, μετά και από την απάντηση του Γεν. Παν. Νοσοκομείου του Ρίου Πατρών, ούτε και από τους υπόλοιπους διοικητές (νοσοκομείων και 4ης ΥΠΕΑ).

Επειδή επικοινωνήσαμε,
χθες το βράδυ, 20.06.2023, με τον κ. Σιαχίν Σερήφ, ο οποίος μας ενημέρωσε ότι πλέον διστάζει να μεταφερθεί σε νοσοκομείο καθώς πιστεύει ότι εκεί δεν θα έχει τη φροντίδα που του παράσχουν καθημερινά η αφοσιωμένη σύζυγός του μαζί με την κόρη τους, σας παρακαλούμε θερμά όπως μεριμνήσετε τουλάχιστον για τη στενή και τακτική παρακολούθησή του από ιατρούς και υγειονομικό προσωπικό στο σπίτι του, διότι δεν είναι λίγες οι φορές, που προκειμένου να τον δει ιατρός στο σπίτι, για να τον ανακουφίσει από έντονους πόνους, γνωστής ή άγνωστης αιτίας, έπρεπε η διαδικτυακή μας κοινότητα «Συνήγορος των ΑμεΑ» να προβεί σε απεγνωσμένες εκκλήσεις προς κάθε κατεύθυνση.

Καταγγέλλουμε, επίσης, τα διάφορα μέσα μαζικής ενημέρωσης, και κυρίως το κρατικό κανάλι της ΕΡΤ, αφού με πρόσφατο δημοσίευμα[1] του βεβαίωσε ψευδώς - και χωρίς να είναι αρμόδια - ότι το ΕΚΑΒ αδυνατεί να μεταφέρει υπέρβαρο ασθενή!

Μια τέτοια ψευδής δήλωση ενδεχομένως να αποτελεί διασπορά ψευδών ειδήσεων που δύναται να προκαλέσει ανησυχία, δισταγμό και αναβλητικότητα στους υπέρβαρους ασθενείς ανά την ελληνική επικράτεια αφού η πραγματικότητα είναι ότι στο ΕΚΑΒ λειτουργεί ειδική κινητή μονάδα για υπέρβαρους, η οποία διαθέτει ειδικό ασθενοφόρο[2] που έχει τη δυνατότητα μεταφοράς υπέρβαρου ασθενή έως και 450 κιλά βάρος. Κατά συνέπεια η συγκεκριμένη είδηση θα μπορούσε ενδεχομένως να ζημιώσει τη δημόσια υγεία.

Για τους λόγους αυτούς επιφυλασσόμαστε,
έτσι ώστε, εάν κι εφόσον η ΕΡΤ δεν αποκαταστήσει άμεσα την αλήθεια, όσον αφορά το ΕΚΑΒ, με νέο δημοσίευμα, όπως της έχουμε ζητήσει με το αίτημά μας[3], υπ’ αρ. πρωτ. 9693_16.06.23, τότε θα αναγκαστούμε - στο όνομα της Αλήθειας, καθώς και από ηθική υποχρέωση προς τους συμπολίτες μας που υποφέρουν από παθολογική παχυσαρκία - να υποβάλουμε τυπική καταγγελία προς το
Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Ευελπιστώντας στο προσωπικό σας ενδιαφέρον,
ευχόμαστε το καλύτερο για τον συνάνθρωπό μας, για τον οποίο θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε.


Με εκτίμηση,
Ανδρέας Μπαρδάκης,

ακτιβιστής για τα δικαιώματα των ΑμεΑ,
δημιουργός της διαδικτυακής κοινότητας «Συνήγορος των ΑμεΑ» (89.000 μέλη).

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης
Email:
ncrtv@otenet.gr, complaint@esr.gr
Η επιστολή έλαβε αρ. πρωτ. 3368/21.06.2023

Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση
Email: info@ert.gr
Γραμματεία Ειδήσεων ΕΡΤ
Email: tvnews@ert.gr
Κοινωνική Ευθύνη ΕΡΤ
Email: csr@ert.gr
Γραφείο Δ/ντή Προγράμματος Τηλεόρασης ΕΡΤ
Email: programtv@ert.gr

Βασιλική Μαχαίρα, δημοσιογράφος ΕΡΤ Κομοτηνής

Αντώνης Τσολναράς, δημοσιογράφος
OPEN TV

«Ethnos.gr» ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε.
Email: newsroom@ethnos.gr

Δήμητρα Ευθυμιάδου, δημοσιογράφος «Ethnos.gr»

Κωνσταντίνος Βαθιώτης, καθηγητής Ποινικού Δικαίου

Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών
Email: info@dsa.gr

Ευστάθιος Αναλυτής, μέλος ΔΣ Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών
Email: stanalyt@hotmail.com

- Νίκος Αντωνιάδης, δικηγόρος Αθηνών
Email:
nikant2@yahoo.gr

- Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ)
Email: esaea@otenet.gr

ΕΚΑΒ Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας
Email: ekab@ekab.gr
Η επιστολή έλαβε τον αρ. πρωτ. 37143/21-06-2023

Π.Ο.Π.ΕΚΑΒ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού ΕΚΑΒ)
Email: popekab@popekab.gr

Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ
Email: somatioekab166@gmail.com

Ένωση Ασθενών Ελλάδας
Email: info@greekpatient.gr

Πανελλήνιος Σύλλογος Στήριξης Ατόμων με Παχυσαρκία
Email: info@imeroessa.gr[1] Απόσπασμα από την εκπομπή ΕΡΤ NEWS, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΡΤ3, 13:00, 14.06.2023, για τον υπέρβαρο του Ηφαίστου Κομοτηνής, Σιαχίν Σερήφ.

https://youtu.be/2IFrK1Pfah8

 

[2] Δωρεά από την εταιρία Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών ΑΕ.
 Βλ. Δελτίο Τύπου ΕΚΑΒ, 19.11.2016, «Με 3 νέα Ασθενοφόρα οχήματα ενισχύθηκε ο στόλος του ΕΚΑΒ από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ)»

[3] «Αίτημα για άμεση αποκατάσταση της αλήθειας στο ρεπορτάζ της ΕΡΤ για τον υπέρβαρο του Ηφαίστου Κομοτηνής, Σιαχίν Σερήφ»
https://logistis-amea.blogspot.com/2023/06/blog-post_53.html

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε, εφόσον επιθυμείτε απάντηση στο ερώτημα σας, καλύτερα να έρθετε στη διαδικτυακή ομάδα του Facebook «Συνήγορος των ΑμεΑ», διότι εδώ πλέον δεν προλαβαίνουμε να δίνουμε απαντήσεις, καθώς τα ερωτήματα που λαμβάνουμε σε καθημερινή βάση είναι πάρα πολλά.
Ο σύνδεσμος που οδηγεί στην ομάδα μας: https://www.facebook.com/groups/sinigoros.amea/