Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2020

Σοβαρές καταγγελίες στην ΕΡΤ (για τα ΑμεΑ)

 ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

- Για πρώτη φορά τα ΑμεΑ δεν θα λάβουν Κοινωνικό Βοήθημα για τα Χριστούγεννα. Και κλεισμένα στα σπίτια τους και μέσα στην ακραία φτώχεια!

- Συνεχίζουν ανενόχλητα τα FAKE NEWS του Κυβερνητικού Εκπροσώπου αφού τα ΑμεΑ, σύμφωνα με τις διατάξεις, ΔΕΝ εξαιρούνται αυτά και οι βοηθοί τους από τα μέτρα μετακίνησης λόγω της πανδημίας όπως ψευδώς είχε δηλώσει ο Κ.Ε. στις 14.11.2020, πριν από έναν μήνα ακριβώς. Ανεξήγητη ανοχή του ψέματος από το αναπηρικό κίνημα και την ελληνική κοινωνία.

- Η παραβίαση της αρχής της ίσης μεταχείρισης στις παροχές για την αντιμετώπιση της ακραίας φτώχειας μεταξύ μικροσυνταξιούχων αναπηρίας και ανασφάλιστων που λαμβάνουν προνοιακά επιδόματα αναπηρίας συνεχίζει μοναδικά στην Ελλάδα με την ανοχή όλων των αρμοδίων.

- Καταγγελία στο ΕΣΡ κατά ΣΚΑΪ για ρητορική μίσους.

- Ζητάμε να μάθουμε για ποιες παθήσεις αντενδείκνυται ο εμβολιασμός για Covid-19.

- Η καταγγελία που κάναμε μαζί με άλλες "αντικαπνιστικές" συλλογικότητες κατά του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, για παραβίαση της αντικαπνιστικής νομοθεσίας, προκάλεσε τον σχηματισμό δικογραφίας από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Απόσπασμα από την εκπομπή "Αθέατα Δημοσιογραφικά" με την κ. Βασιλική Μαχαίρα, στο ράδιο ΕΡΤ Κομοτηνής, 14.12.2020.




Τα ΑμεΑ ΔΕΝ εξαιρούνται από τα μέτρα μετακίνησης - Ανδρέας Μπαρδάκης - ΕΡΤ Κομοτηνής

- Τα FAKE NEWS του Κυβερνητικού Εκπροσώπου αφού τα ΑμεΑ, σύμφωνα με τις διατάξεις ΔΕΝ εξαιρούνται από τα μέτρα μετακίνησης λόγω της πανδημίας.

- Η παραβίαση της αρχής της φορολογικής ισότητας στο εξωιδρυματικό επίδομα αφού αλλιώς αντιμετωπίζεται φορολογικά σ΄αυτούς που το λαμβάνουν από τον ΕΦΚΑ σε σχέση με αυτούς που το λαμβάνουν από τον ΟΠΕΚΑ. Αναφορά στον Συνήγορο του Πολίτη.

- Η παραβίαση της αρχής της ίσης μεταχείρισης στις παροχές για την αντιμετώπιση της ακραίας φτώχειας μεταξύ μικροσυνταξιούχων αναπηρίας και ανασφάλιστων που λαμβάνουν προνοιακά επιδόματα αναπηρίας. Αναφορά στον Συνήγορο του Πολίτη.

- Η παράνομη διαγραφή του ονόματός μου από την υπηρεσία της Βουλής σε αναφορές δύο βουλευτών. Ο Συνήγορος του Πολίτη για να απαλλαγεί των ευθυνών του από την υπόθεση επικαλέστηκε άσχετη νομοθεσία.

Απόσπασμα από την εκπομπή "Αθέατα Δημοσιογραφικά" με την κ. Βασιλική Μαχαίρα, στο ράδιο ΕΡΤ Κομοτηνής, 16.11.2020.



Ανδρέας Μπαρδάκης,
ακτιβιστής για τα δικαιώματα των ΑμεΑ,
δημιουργός της διαδικτυακής κοινότητας "Συνήγορος των ΑμεΑ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε, εφόσον επιθυμείτε απάντηση στο ερώτημα σας, καλύτερα να έρθετε στη διαδικτυακή ομάδα του Facebook «Συνήγορος των ΑμεΑ», διότι εδώ πλέον δεν προλαβαίνουμε να δίνουμε απαντήσεις, καθώς τα ερωτήματα που λαμβάνουμε σε καθημερινή βάση είναι πάρα πολλά.
Ο σύνδεσμος που οδηγεί στην ομάδα μας: https://www.facebook.com/groups/sinigoros.amea/