Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Φωτιά και λαύρα από τον Συνήγορο των ΑμεΑ - ΕΡΤ Κομοτηνής


25.05.2020 «Ο Συνήγορος των ΑμεΑ» στην ΕΡΤ Κομοτηνής:

Αναστολή χιλιάδων επιδομάτων ΑμεΑ - Άνιση μεταχείριση εις βάρος των μικροσυνταξιούχων αναπηρίας - Αδιαφάνεια στα ΚΕΠΑ – Απουσία πρωτοκόλλησης - Θεσπίστηκε καταναγκαστικός εμβολιασμός - Αδιέξοδο στις φορολογικές δηλώσεις των ΑμεΑ.

Πέντε θεματικές ενότητες με σοβαρά ζητήματα για τα ΑμεΑ, ανέφερε στην μηνιαία στήλη της ΕΡΤ Κομοτηνής, στην εκπομπή της κ. Βασιλικής Μαχαίρα, "Αθέατα δημοσιογραφικά", ο δημιουργός της διαδικτυακής κοινότητας «Συνήγορος των ΑμεΑ», Ανδρέας Μπαρδάκης.





Οι θεματικές ενότητες:

– Εφαρμόστηκε νόμιμα η αναστολή προνοιακών επιδομάτων και στα 2.200 ΑμεΑ που λαμβάνουν και συντάξεις αναπηρίας;

– Οι μικροσυνταξιούχοι αναπηρίας συνεχίζουν να αντιμετωπίζονται άνισα σε σχέση με τα ανασφάλιστα-άπορα ΑμεΑ παρά τις προηγούμενες δηλώσεις της Υφυπουργού Εργασίας ότι θα γίνει νομοθετική παρέμβαση για να διορθωθεί η αδικία.

– Σε συνέχεια των καταγγελιών που έχουν υποβληθεί για αδιαφάνεια στη διαδικασία πιστοποίησης της αναπηρίας από τα ΚΕΠΑ, ο Συνήγορος του Πολίτη απευθύνεται με τρίτη στη σειρά επιστολή προς τον ΕΦΚΑ, για το θέμα, ενώ καταγγέλθηκε και το γεγονός της απουσίας πρωτοκόλλησης σε όλες τις αποφάσεις αναπηρίας. «Νομιμοποιούνται οι Υγειονομικές επιτροπές των ανωνύμων ιατρών του ΚΕΠΑ να διενεργούν ιατρικές πράξεις;»

– Θεσπίστηκαν υποχρεωτικές βιοϊατρικές πράξεις (εμβολιασμός, φαρμακευτική αγωγή) για τον κορονοϊό, παραγκωνίζοντας τα θεμελιώδη δικαιώματα των ασθενών.

                                           
Βίντεο της ομάδας Συνήγορος των ΑμεΑ (ανανεωμένη έκδοση):
Τα ΑμεΑ διαφωνούμε με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό μας για τον Κορωνοϊό.


– Αναπάντητο παραμένει το ερώτημα στην ΑΑΔΕ σε ποιον κωδικό της φορολογικής δήλωσης θα δηλωθούν φέτος τα προνοιακά επιδόματα αφού έπαψαν πλέον να θεωρούνται εισοδήματα. Τα ΑμεΑ ζητούν από τον ΟΠΕΚΑ να στείλει τις βεβαιώσεις προνοιακών επιδομάτων που ερμηνεύει αυθαίρετα τις φορολογικές διατάξεις (Υ.Γ. Τελικά ο ΣτΠ απάντησε μέσα στην ημέρα).


Ανδρέας Μπαρδάκης,
ακτιβιστής για τα δικαιώματα των ΑμεΑ,
δημιουργός της διαδικτυακής κοινότητας "Συνήγορος των ΑμεΑ"


http://logistis-amea.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε, εφόσον επιθυμείτε απάντηση στο ερώτημα σας, καλύτερα να έρθετε στη διαδικτυακή ομάδα του Facebook «Συνήγορος των ΑμεΑ», διότι εδώ πλέον δεν προλαβαίνουμε να δίνουμε απαντήσεις, καθώς τα ερωτήματα που λαμβάνουμε σε καθημερινή βάση είναι πάρα πολλά.
Ο σύνδεσμος που οδηγεί στην ομάδα μας: https://www.facebook.com/groups/sinigoros.amea/