Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

ΑΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ Τ.Τ. - ΔΡΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΘΗΤΙΚΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ


  Η σημερινή συνάντηση με τον Πρύτανη του ΑΕΙ Πειραιά Τ.Τ. εξελίχθηκε πολύ θετικά καθώς συμφωνήσαμε σε μια συνεργασία για την αποτροπή του παραβατικού καπνίσματος εντός των κλειστών χώρων του Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, καθώς κοινή μας επιθυμία είναι η διατήρηση της πολιτισμένης του εικόνας.

   Ο αξιότιμος Πρύτανης έθεσε στη διάθεσή μου τον Προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Διοικητικής Υποστήριξης, με τον οποίο ξεκινήσαμε ήδη τις ενέργειες για να υλοποιήσουμε κάποιες προτάσεις που έχω, όπως σχεδιασμό και εκτύπωση αφισών με κοινωνικά μηνύματα και "έξυπνα" απαγορευτικά σήματα που αποτρέπουν το κάπνισμα στους κλειστούς δημόσιους χώρους, επίσης με το να καλέσουμε την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία να δράσει με εκδηλώσεις, φυλλάδια και ενημερωτική εκστρατεία.



   Επιπλέον, με συνεχή επικοινωνία που θα έχω από εδώ και πέρα, με τον Προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης, θα φροντίσουμε να ενημερώσουμε τους φοιτητές, με χρήση του διαδικτύου, με ενημερωτικές ομιλίες που θα μπορέσω να πραγματοποιήσω για τις συνέπειες του παθητικού καπνίσματος, εντός των κλειστών δημοσίων χώρων, ειδικά όταν επιβαρύνονται άτομα με σοβαρές παθήσεις, για τα οποία προβλέπεται, βάσει νομοθεσίας, να εισέρχονται στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση χωρίς να συμμετέχουν στις Πανελλαδικές.

   Στα άτομα με σοβαρές παθήσεις, όπως και στις έγκυες γυναίκες, οφείλουμε να σεβόμαστε την υγεία τους επιδεικνύοντας πολλαπλάσια προσοχή.



   Καταλήγοντας, η συμφωνία ήταν η παύση των καταγγελιών από τη δική μου την πλευρά, με την ταυτόχρονη έναρξη μιας θετικής συνεργασίας, αφού, όπως υποσχέθηκα στον Πρύτανη, θα αναλάβω να κάνω εντελώς "άκαπνο" το ΑΕΙ Πειραιά Τ.Τ. εφόσον μου προσφέρει όλες τις δυνατότητες και τα μέσα που χρειάζομαι.

   Εύχομαι όλες αυτές οι ενέργειες να προσελκύσουν συμμαχίες και εθελοντισμό, καθώς επίσης να αποτελέσουν παράδειγμα για να ακολουθήσουν κι άλλοι φοιτητές που επιθυμούν να γίνουν άκαπνα τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ στα οποία σπουδάζουν.

   Άλλωστε, οφείλουμε να ενημερώσουμε ότι με την πρόσφατη Εγκύκλιο που εξέδωσε ο Υπουργός Υγείας, στις 31/01/2018, προβλέπεται ότι:

Δυνάμει της υπ. αρ. Υ1/Γ.Π./οικ.76017 (ΦΕΚ 1001/τ.Β`/2002) Απόφασης του Υπουργού Υγείας, ειδικότερα απαγορεύεται το κάπνισμα:

γ. Σε όλους τους χώρους που παρέχεται εκπαίδευση όπως: 1) Σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δημόσια ή Ιδιωτικά), 2) Σχολεία Δευτεροβάθμιας και Μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Δημόσια ή Ιδιωτικά), 3) Πανεπιστήμια, Τεχνολογικά Ιδρύματα και γενικά Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευση, 4) Φροντιστήρια.



Ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί σε κάθε Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ.
Είναι πάντα καλύτερα να ανάβει κάποιος ένα κερί παρά να καταριέται το σκοτάδι.


Ανδρέας Μπαρδάκης,

Φοιτητής στο ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ (σύντομα Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής),
Δημιουργός της διαδικτυακής ομάδας «ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΩΝ ΑΜΕΑ»,
Πρόεδρος του υπό αναγνώριση Σωματείου «ΣΥΝΗΓΟΡΟΙ ΤΩΝ ΑΜΕΑ – ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ»
Μέλος του συλλόγου «Προστασία από το Παθητικό Κάπνισμα»


http://logistis-amea.blogspot.com/

Έκτακτη πρόσκληση στους φίλους αναγνώστες που ρωτούν:
Ελάτε στην ομάδα μας ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΩΝ ΑΜΕΑ προκειμένου να συμμετέχετε στην ομαδική μας προσπάθεια.


Οι συνεργάτες και τα μέλη της ομάδας μας θα σας εξυπηρετήσουν.
https://www.facebook.com/groups/sinigoros.amea/


1 σχόλιο:

Παρακαλούμε, εφόσον επιθυμείτε απάντηση στο ερώτημα σας, καλύτερα να έρθετε στη διαδικτυακή ομάδα του Facebook «Συνήγορος των ΑμεΑ», διότι εδώ πλέον δεν προλαβαίνουμε να δίνουμε απαντήσεις, καθώς τα ερωτήματα που λαμβάνουμε σε καθημερινή βάση είναι πάρα πολλά.
Ο σύνδεσμος που οδηγεί στην ομάδα μας: https://www.facebook.com/groups/sinigoros.amea/