Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018

Έκκληση για υγειονομικό έλεγχο καπνίσματος στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός

Πιο πρόσφατη ενημέρωση, 12.08.2019:
 
Ανεβάζουμε το βίντεο, με αλλοιωμένη σκόπιμα τη φωνή του υπαλλήλου προκειμένου να προστατευτούν πλήρως τα προσωπικά του δεδομένα τα οποία σεβόμαστε.

 

Πιο πρόσφατη ενημέρωση, 23/02/2018:
  Λάβαμε το αποτέλεσμα του υγειονομικού ελέγχου, με ταυτόχρονη κοινοποίηση στους αρμόδιους φορείς, στη Διοίκηση του Νοσοκομείου, στον Υπουργό Υγείας, σε Περιφερειάρχη και σε Αντιπεριφερειάρχη Αττικής, στον Συνήγορο του Πολίτη και στον Σύλλογο «Προστασία από το Παθητικό Κάπνισμα».
   Έχουν δοθεί οδηγίες στις Διευθύνσεις και τα Τμήματα του Νοσοκομείου και πλέον αναμένονται περισσότερες διευκρινίσεις από το Υπουργείο Υγείας για το κατά πόσο επιτρέπεται  το κάπνισμα στους εξώστες των νοσοκομείων, καθώς και στους υπαίθριους κι ακάλυπτους χώρους και στις ταράτσες τους.

Το αποτέλεσμα μπορείτε να το διαβάσετε εδώ:
Αποτέλεσμα Υγειονομικής Έρευνας για το Νοσοκομείο Ευαγγελισμός



Αθήνα 18 Φεβρουαρίου 2018

Προς:

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Αξιότιμο Υπουργό Υγείας, κύριο Ανδρέα Ξανθό
Τηλ: 210-52 33 798/ 210 52 35 815-819 / 213 216 1242 / -44
Φαξ: 210-52 39 101
minister@moh.gov.gr

ΓΓ Υπουργείου
Γεώργιος Γιαννόπουλος
Τηλ: 210 52 02 570 / 210 52 02 560
Φαξ: 210 52 02 075
secretary.gen-sec@moh.gov.gr

ΓΓ Δημόσιας Υγείας
Ιωάννης Μπασκόζος
Τηλ: 213 21 61 112-13/-18/ -52
Φαξ: 210 52 27 977
secretary.gen.dy@moh.gov.gr

Γραφείο αξιότιμης Περιφερειάρχη Αττικής
κυρίας Ρένας Δούρου
Τηλ.: 213-2063750
gperatt@patt.gov.gr

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ
ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ
Κυρία ΚΥΠΡΙΑΝΙΔΟΥ ΕΡΜΙΟΝΗ
Τηλ. 213-2063828
ant.kta@patt.gov.gr

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ
υπόψη Γενικού Διευθυντή, κυρίου ΦΟΥΡΛΑΡΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
Τηλ. 213-1600310
gdym@patt.gov.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ
dye-py-kt@patt.gov.gr

Υπόψη ΑΝΑΠΛ. ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ
κυρίου ΠΑΣΒΟΥΡΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
Τηλ.: 213-1617720
pasvouris.evangelos@patt.gov.gr

ΤΜΗΜΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ
Υπόψη ΑΝΑΠΛ. ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ,
κυρίου Φωτόπουλου Ιωάννη
Τηλ.: 213-1617719
fotopoulos.ioannis@patt.gov.gr

Σύλλογος «Προστασία από το Παθητικό Κάπνισμα»
info@opensky.gr


ΘΕΜΑ: Παραβατικό κάπνισμα μέσα στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός

Αγαπητοί κύριοι,
   καθώς είμαι πολίτης με αναπηρία και δημιουργός διαδικτυακής κοινότητας για τα δικαιώματα των αναπήρων, η οποία απαριθμεί κοντά στα 40.000 μέλη, επίσης Πρόεδρος του υπό αναγνώριση σωματείο «ΣΥΝΗΓΟΡΟΙ ΤΩΝ ΑΜΕΑ – ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ», επιθυμώ να σας ενημερώσω για ένα βίντεο που έφτασε στα χέρια μου, το οποίο εμφανίζει διοικητικό υπάλληλο να εκδίδει εισιτήριο για εξέταση αξονικής τομογραφίας ενώ καπνίζει.

   Το βίντεο τραβήχτηκε από ασθενή που επισκέφτηκε το νοσοκομείο Ευαγγελισμός, - ενώ δεν εμφανίζονται προσωπικά δεδομένα προσώπου, - στο ηχητικό ακούγεται η φωνή του υπαλλήλου που αναφέρει ερχόμενη ημερομηνία για το ραντεβού της αξονικής ενώ παράλληλα απεικονίζεται ένα αναμμένο τσιγάρο εντός σταχτοδοχείου επάνω στο γραφείο του συγκεκριμένου υπαλλήλου.

   Το συγκεκριμένο βίντεο έχει καταγραφτεί στις 13/02/2018 από κινητό τηλέφωνο δημοσιογράφου, ο οποίος είναι ο ίδιος ασθενής που εξυπηρετήθηκε εισπνέοντας τον καπνό από το αναμμένο τσιγάρο του υπαλλήλου.

   Με μεγάλη αγανάκτηση σας αναφέρω το γεγονός και επιθυμώ να ληφθούν μέτρα από το Υπουργείο Υγείας και από την Περιφέρεια Αττικής καθώς και να γίνει άμεσα και χωρίς καθυστέρηση υγειονομικός έλεγχος στο κρατικό νοσοκομείο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ και πιο συγκεκριμένα στα εξωτερικά ιατρεία στο παλιό κτήριο δίπλα στη γραμματεία που κλείνονται τα ραντεβού για τη μαγνητική τομογραφία.

   Παρακαλώ επίσης για έναν λεπτομερή έλεγχο στα μπαλκόνια των θαλάμων των νοσηλευόμενων ασθενών καθώς γίνονται αναφορές από μέλη της διαδικτυακής ομάδας «ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΩΝ ΑΜΕΑ», αλλά κι εγώ ο ίδιος έχω υποφέρει στο παρελθόν, ως ασθενής, όταν είχα νοσηλευτεί στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός με περιστατικό ασταμάτητων εμετών, οι οποίοι εξακολουθούσαν επειδή μου ερχόταν ο καπνός από τα τσιγάρα των επισκεπτών όταν ήμουν ξαπλωμένος κι ανήμπορος σε ράντζο, ακριβώς μπροστά στην μπαλκονόπορτα.

   Επιθυμώ να σας επισημαίνω δε ότι σύμφωνα με την πρόσφατη εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας Αριθμ. Πρωτ.: Γ.Π. /Δ2β/οικ.8809, 31/01/2018, τα νοσηλευτικά ιδρύματα όλων των ειδών και των βαθμίδων έχουν ταξινομηθεί ως πρώτα στη σειρά προτεραιότητας για την εφαρμογή του νόμου 3730/2008.

   Επίσης, επιθυμώ να λάβω από εσάς, πέρα από την ενημέρωση για τις ενέργειες που θα πράξουν οι αρμόδιοι φορείς, μία υπεύθυνη απάντηση από τον Υπουργό Υγείας και από την Περιφερειάρχη Αττικής για το πώς θα ενεργήσουν από εδώ και στο εξής και τι μέτρα θα πάρουν προκειμένου να παταχτεί το φαινόμενο της παραβατικότητας για την απαράδεκτη, βλαπτική και αντικοινωνική συμπεριφορά που φαίνεται ότι διαιωνίζεται μέσα σ’ ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας, παρ’ όλο που μόλις εκδόθηκε νέα εγκύκλιος από το Υπουργείο Υγείας.

   Είναι σημαντικό να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή από την Πολιτεία καθώς με το κάπνισμα εντός των κλειστών χώρων του κρατικού νοσοκομείου εκτίθενται άμεσα σε κίνδυνο τα άτομα με σοβαρές παθήσεις, οι ασθενείς και οι επισκέπτες, αλλά και οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο κατά παράβαση των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους εργασίας.

Με εκτίμηση,
  Ανδρέας Μπαρδάκης,

Άμεσα ενδιαφερόμενος πολίτης και δημιουργός της διαδικτυακής ομάδας ακτιβισμού υπέρ των δικαιωμάτων των ΑμεΑ «Ο ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΩΝ ΑΜΕΑ»

Κοινοποίηση σε Συνήγορο του Πολίτη
gramsxkrpol@synigoros.gr



http://logistis-amea.blogspot.com/

Έκτακτη πρόσκληση στους φίλους αναγνώστες που ρωτούν:
Ελάτε στην ομάδα μας ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΩΝ ΑΜΕΑ προκειμένου να συμμετέχετε στην ομαδική μας προσπάθεια.

Οι συνεργάτες και τα μέλη της ομάδας μας θα σας εξυπηρετήσουν.
https://www.facebook.com/groups/sinigoros.amea/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε, εφόσον επιθυμείτε απάντηση στο ερώτημα σας, καλύτερα να έρθετε στη διαδικτυακή ομάδα του Facebook «Συνήγορος των ΑμεΑ», διότι εδώ πλέον δεν προλαβαίνουμε να δίνουμε απαντήσεις, καθώς τα ερωτήματα που λαμβάνουμε σε καθημερινή βάση είναι πάρα πολλά.
Ο σύνδεσμος που οδηγεί στην ομάδα μας: https://www.facebook.com/groups/sinigoros.amea/