Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020

Τα ντουμάνια απ' τον καπνό των τσιγάρων στο ΠΑΔΑ αντιμετωπίστηκαν με φιλοσοφία... Η κατάθεσή μου στην ΕΔΕ

 Στις 31.01.2020, κατόπιν κλήσης, κατέθεσα σε ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ), στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, ως μάρτυρας σχετικά με τις καταγγελίες για το παραβατικό κάπνισμα εντός των κλειστών του χώρων. Αποτελεί βέβαια τραγέλαφο το ότι την ίδια ημέρα κατέγραψα μια κατάσταση που παρέπεμπε σε τριτοκοσμική χώρα αφού η έννοια των αντικαπνιστικών διατάξεων έμοιαζε να είναι κάτι άγνωστο σε όσους κάπνιζαν ανενόχλητα και στη φοιτητική παράταξη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ που είχε φέρει και τα σταχτοδοχεία της...

 Σ' αυτό το σημείο δηλώνω ότι σε καμία περίπτωση δεν επιθυμώ την "αμαύρωση" του πανεπιστημίου στο οποίο φοιτώ, την κακοδιοίκηση, όμως, όπως και την κοροϊδία εκ μέρους της Κυβέρνησης - που είναι και οι πραγματικές αιτίες του προβλήματος - τις καταγγέλλω ανοιχτά επειδή η δημόσια υγεία αποτελεί το αιώνιο θύμα τους...



 Καμιά φορά είναι μυστήριο το πώς τα φέρνει η ζωή, επειδή θυμάμαι τον εαυτό μου, τότε που κατοικούσα στο κέντρο της Αθήνας, όταν φορώντας μια μη ιατρική μάσκα, ικέτευα μάταια φοιτητές, εκπαιδευτικούς, διοικητικούς κι εργαζόμενους να μην καπνίζουν μέσα στους διαδρόμους του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (Πανεπιστημιούπολη 2, ιστορικός ελαιώνας).

 Μετά από μεγάλο πλήθος καταγγελιών κι όταν διαπιστώνεις, τελικά, ότι η μία υπηρεσία συγκαλύπτει την άλλη, επειδή "κόρακας κόρακα μάτι δεν βγάζει", φτάνεις σ΄εκείνο το σημείο που αγανακτείς, "ρίχνεις μια μαύρη πέτρα" πίσω σου και πας στην επαρχία να ζήσεις, προκειμένου να απολαύσεις τον καθαρό αέρα και να προστατεύσεις την υγεία σου.

 Σήμερα, όμως, με τα πάνω-κάτω που έφερε η πανδημία, δυστυχώς, αναρωτιέσαι αν είναι η ειρωνεία της ζωής, το ότι εσύ πλέον μπορείς να σπουδάσεις εξ΄αποστάσεως, με ασφάλεια πλέον για την υγεία σου - λόγω της απόστασης κι όχι επειδή το ελληνικό κράτος ενδιαφέρθηκε ποτέ - ενώ όλοι όσοι επισκέπτονται τώρα το πανεπιστήμιο είναι εκείνοι υποχρεωμένοι να φορούν μια μάσκα.

 Παρόλα αυτά, εύχομαι κάποτε να μπορούν όλοι οι φοιτητές να σπουδάζουν σε πραγματικά πολιτισμένα πανεπιστήμια, όταν θα έχει γίνει πια αυτονόητο ότι η δημόσια υγεία πρέπει να προστατεύεται και να γίνεται σεβαστή ως εκείνο το ιερό αγαθό που θεσπίστηκε από το Σύνταγμα να είναι. Η ελληνική κοινωνία πάντως έχει πολύ...δρόμο ακόμα μπροστά της μέχρι να το κατορθώσει αυτό.

Υ.Γ. Απ' όλες τις "φιλοσοφικές" ερωτήσεις που μου έκαναν απόλαυσα αυτή με τον Χίτλερ...

Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ

Ανδρέας Μπαρδάκης
Φοιτητής, ακτιβιστής για τα δικαιώματα των ΑμεΑ. 

 
logistis-amea.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε, εφόσον επιθυμείτε απάντηση στο ερώτημα σας, καλύτερα να έρθετε στη διαδικτυακή ομάδα του Facebook «Συνήγορος των ΑμεΑ», διότι εδώ πλέον δεν προλαβαίνουμε να δίνουμε απαντήσεις, καθώς τα ερωτήματα που λαμβάνουμε σε καθημερινή βάση είναι πάρα πολλά.
Ο σύνδεσμος που οδηγεί στην ομάδα μας: https://www.facebook.com/groups/sinigoros.amea/