Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

ΟΥΔΕΙΣ ΑΛΑΘΗΤΟΣ...


 Από μέλος της ομάδας μας ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΩΝ ΑΜΕΑ λάβαμε το παρακάτω κείμενο, το οποίο θεωρήσαμε σκόπιμο να δημοσιεύσουμε καθώς περνάει στο αναγνωστικό κοινό κάποια πολύ χρήσιμα μηνύματα:

ΟΥΔΕΙΣ ΑΛΑΘΗΤΟΣ...

Καλημέρα σας!

 Είμαι μητέρα παιδιού με βαριά αναπηρία, μέλος η ίδια της ομάδας σας εδώ και αρκετό καιρό.

  Διαβάζω τα άρθρα του κ Μπαρδάκη και ενημερώνομαι από αυτά. Πριν από αρκετούς μήνες διαβάσαμε με το σύζυγό μου το άρθρο "Σύνταξη γονέων ΑμεΑ". Είδαμε ότι ο κ Μπαρδάκης παρέθετε όλη τη σχετική νομοθεσία.

 Αφού, λοιπόν, μελετήσαμε με πολλή προσοχή όχι μόνο το άρθρο, αλλά και όλους τους νόμους στους οποίους παρέπεμπε, συμβουλευτήκαμε και μια κυρία σύμβουλο της ομάδας. Μας επιβεβαίωσε αυτό που έγραφε το άρθρο, ότι αν ο σύζυγός μου, ο οποίος είχε συμπληρώσει τα 7500 ένσημα το 2016, ζητούσε σύνταξη ως γονέας ΑμεΑ, θα την έπαιρνε στα 56, 9 έτη.

 Θεωρήσαμε ότι αυτό θα τον βόλευε στην παρούσα συγκυρία, κι έτσι προχώρησε σε εθελουσία έξοδο από την υπηρεσία του. Κλείσαμε εν συνεχεία ραντεβού με έμπειρη εργατολόγο για να μας πει πώς θα κινηθούμε. Κι εδώ αρχίζει η περιπέτεια.

 Ενώ είχα εκτυπώσει ολη τη σχετική νομοθεσία για να τη διευκολύνω, μας απάντησε ότι ο κ. Μπαρδάκης δεν έχει καταλάβει (!) το νόμο κι ότι ο σύζυγος θα συνταξιοδοτηθεί στα 62. Μάταια τις επιδεικνύαμε νόμους, εγκυκλίους, υπουργικές αποφάσεις. Ούτε που αξιώθηκε να κοιτάξει.
"Έχετε αγχωθεί και επιμένετε σε πράγματα που αδυνατείτε να αντιληφθείτε!", μας απάντησε.

 Φύγαμε - αφού πληρώσαμε ένα σεβαστό ποσό* - ζωντανά ράκη και οι δύο. Ήταν πολύ σημαντική η συνταξιοδότηση για την οικογένειά μας και όσα περνάμε. Μέσα στην απελπισία μου ενημέρωσα την ομάδα για το λανθασμένο άρθρο. Τότε για καλή μου τύχη, μου προτάθηκε να απευθυνθώ επειγόντως στο ΙΚΑ διότι κάποιος με είχε παραπληροφορήσει. Πράγμα το οποίο έκανα.

*Σημ.: Μάθαμε ότι το ποσό ήταν 320 ευρώ, για την επίσκεψη και την καταμέτρηση των ενσήμων.

Αποτέλεσμα; Το άρθρο του κ Μπαρδακη ήταν ΟΛΟΣΩΣΤΟ.

 Η δικηγόρος έσφαλε, και μάλιστα δις. Μιας και ανέλαβε μετά από δική της πρόταση και την καταμέτρηση των ενσήμων, ενώ το ΙΚΑ μας ενημέρωσε ότι μόνο η επίσημη καταμέτρηση από το ταμείο μετράει.

 Από όλα αυτά λοιπόν κατέληξα στα εξής:

1) Συγχαρητήρια στον κ Μπαρδάκη για την προσεκτική και εμπεριστατωμένη μελέτη όλων των θεμάτων. Και συγγνώμη αν προς στιγμήν τον αμφισβήτησα.

2) Ούτε είμαστε ούτε θα γίνουμε δικηγόροι,γιατροί κλπ. Και φυσικά πάντα θα απευθυνόμαστε στους ειδικούς. Όμως όλοι λίγο πολύ ενημερωνόμαστε, ψάχνουμε, διαβάζουμε. Δεν είναι κακό να ακούνε οι ειδικοί τι έχουμε να πούμε κι εμείς, για θέματα από τα οποία κρίνεται η ζωή μας. Ας το λάβουν ιδιαιτέρως υπ' όψιν οι επαγγελματίες, που μας αντιμετωπίζουν με αλαζονεία και κοιτάνε υποθέσεις στο "πόδι".

  Δεν πιστεύω ότι πήγα σε ημιμαθή δικηγόρο. Πιθανότατα είναι εξαιρετική στη δουλειά της.
Πιστεύω όμως ότι δεν μπήκε στον κόπο να ασχοληθεί.

3) Ευχαριστώ την ομάδα.

 Χωρίς εσάς, θα είχα εμπιστευτεί τυφλά τη δικηγόρο και θα ζημιωνόμουν.

4) Ενημερωθείτε, διαβάστε, ψάξτε.

 Κι οι καλύτεροι επαγγελματίες κάνουν λάθη. Δεν σημαίνει ότι είναι κακοί στη δουλειά τους.
Σημαίνει όμως ότι για το συμφέρον μας, καλά θα κάνουμε να ζητάμε γραπτώς τις απαντήσεις.

Από Freelance writer

https://logistis-amea.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε, εφόσον επιθυμείτε απάντηση στο ερώτημα σας, καλύτερα να έρθετε στη διαδικτυακή ομάδα του Facebook «Συνήγορος των ΑμεΑ», διότι εδώ πλέον δεν προλαβαίνουμε να δίνουμε απαντήσεις, καθώς τα ερωτήματα που λαμβάνουμε σε καθημερινή βάση είναι πάρα πολλά.
Ο σύνδεσμος που οδηγεί στην ομάδα μας: https://www.facebook.com/groups/sinigoros.amea/