Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018

ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΣΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ - ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ


ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΣΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ - ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ

 Είναι πολύς ο κόσμος που ρωτάει καθώς με όλα αυτά που προβάλλονται στα media αισθάνεται μια ανασφάλεια σχετικά με το τι ακριβώς πρέπει να κάνει.

Αγαπητοί φίλοι,
παρακολουθώ το θέμα από την αρχή του με μεγάλη προσοχή και θα ήθελα να σας εκφράσω την ταπεινή μου άποψη, χωρίς να διεκδικώ το αλάθητο:

Δεν πιστεύω ούτε το κράτος ούτε τα media.

 Σας λένε ότι λεφτά δεν υπάρχουν («ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος»). Κανείς όμως δεν σας λέει - εκτός από τους νομικούς - ότι αυτό που έχει σημασία είναι να ΒΕΒΑΙΩΘΟΥΝ πρώτα για τον καθένα σας, μέσω δικαστικών αποφάσεων, τα εκάστοτε συγκεκριμένα ποσά που σας οφείλονται.

 Π.χ. Να βγει απόφαση δικαστηρίου η οποία θα αποφασίσει ότι ο ΕΦΚΑ οφείλει στον Μπαρδάκη 7.000 ευρώ αναδρομικά κι ότι οφείλει να του τα καταβάλλει μέχρι 31/12/2022. Επιπλέον ότι εφεξής θα του καταβάλλονται τα δώρα εορτών και το επίδομα αδείας.

 Είμαι της γνώμης λοιπόν ότι πρέπει πρώτα να διασφαλίσετε τη ΒΕΒΑΙΩΣΗ των αναδρομικών σας και μετά θα δούμε με ποιους τρόπους το κράτος θα λάβει μέτρα για να διαχειριστεί αυτή την υποχρέωση που έχει.

 Η ΑΙΤΗΣΗ που κάνουμε να ξέρετε ότι δεν διασφαλίζει τίποτα ούτε βεβαιώνει. Ειδικά η ηλεκτρονική αίτηση του ΕΦΚΑ που είναι ελλιπής, δεν μπορούμε καν να την εμπιστευόμαστε, αυτή μάλλον μοιάζει με παγίδα, με την οποία δεν πρέπει να εφησυχαζόμαστε, γι' αυτό και πρέπει να γίνουμε χιλιάδες όλοι όσοι στέλνουμε email στον ΕΦΚΑ https://www.facebook.com/groups/sinigoros.amea/permalink/2371979939483372/

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ 29 Οκτωβρίου 2018:

Από το Τμήμα Εξυπηρέτησης Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου <information@efka.gov.gr> έχει σταλεί σε όλους όσους ζήτησαν από τον ΕΦΚΑ να διορθώσει τη φόρμα της αίτησης το εξής μήνυμα:

Σχετικά με την «Ηλεκτρονική αίτηση συνταξιούχων στον ΕΦΚΑ για τις μειώσεις
στην κύρια και επικουρική σύνταξη» σας γνωρίζουμε τα εξής:

- Η εν λόγω εφαρμογή αναβαθμίστηκε, έτσι ώστε να μπορείτε να
διορθώσετε τα στοιχεία της αίτησης ή να συμπληρώσετε ότι θεωρείτε
απαραίτητο. Το πεδίο ελεύθερου κειμένου δέχεται πλέον περισσότερους
χαρακτήρες.

- Την αρμόδια Περιφερειακή Υπηρεσία του ΕΦΚΑ μπορείτε να την αντλήσετε
από το Ενημερωτικό Σημείωμα Συντάξεων.
 
- Στη σελίδα υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης θα βρείτε αναλυτικές
οδηγίες συμπλήρωσής της.


ΕΝΙΑΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

 Τώρα, οι σωστές αιτήσεις (υπάρχουν στην ιστοσελίδα της ΕΝΥΠΕΚΚ και στη σελίδα της ΑΔΕΔΥ για τους δημοσίους υπαλλήλους - οι οποίοι, δημόσιοι υπάλληλοι, υποβάλλουν την αίτηση στο τμήμα μισθοδοσίας τους), θα πρέπει οπωσδήποτε να αναγράφουν κι ότι διατηρούμε κάθε επιφύλαξη για την άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματός μας. Με αυτές μόνο θα διακοπεί η ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ ΤΩΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ.

 Αυτό είναι και το ζητούμενο: Να ακυρωθεί η παραγραφή των προηγουμένων ετών κι αυτό θα μας δώσει χρόνο έξι μήνες για να κινηθούμε νομικά, ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ, ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ ΜΕ ΑΓΩΓΕΣ.

 Έτσι, η συμβουλή μου είναι:
1. Δεν βιαζόμαστε, έχουμε ακόμα χρόνο. Οι αιτήσεις πρέπει να γίνουν έως 31.12.2018.

2. Στέλνουμε email στον ΕΦΚΑ προκειμένου να δημιουργήσει τη σωστή φόρμα για υποβολή αιτήσεων.

3. Περιμένουμε αν ο ΕΦΚΑ θα ανταποκριθεί, διαφορετικά περνάμε σε έγγραφες ΑΙΤΗΣΕΙΣ.

4. Δηλώνουμε εδώ την επιθυμία μας να συμμετέχουμε σε μια συλλογική προσφυγή μέσω του συλλόγου ΣΥΝΗΓΟΡΟΙ ΤΩΝ ΑΜΕΑ - ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ
Βασική προϋπόθεση: Θα πρέπει να υπάρχει αναπηρία.

 Σκοπός είναι να μπορέσουμε να βεβαιώσουμε και να κατοχυρώσουμε νομικά αυτά που μας ανήκουν, μέσω συλλογικών προσφυγών, χωρίς να μας κοστίσει παραπάνω από 20 ευρώ - είτε το κάνουμε μέσω αυτού του συλλόγου είτε μέσω οποιασδήποτε άλλης οργάνωσης.

Τέλος, σας παρακαλώ να είστε ενωμένοι όλοι, σε κάθε αγώνα που κάνουμε, συνταξιούχοι ή μη.

Υ.Γ. Ο γράφων, ο ίδιος, δεν είναι θιγόμενος από τις μνημονιακές περικοπές στις συντάξεις. 
Ανδρέας Μπαρδάκης

Δημιουργός της διαδικτυακής κοινότητας «ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΩΝ ΑΜΕΑ»,
Πρόεδρος του συλλόγου «ΣΥΝΗΓΟΡΟΙ ΤΩΝ ΑΜΕΑ – ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ»

http://logistis-amea.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε, εφόσον επιθυμείτε απάντηση στο ερώτημα σας, καλύτερα να έρθετε στη διαδικτυακή ομάδα του Facebook «Συνήγορος των ΑμεΑ», διότι εδώ πλέον δεν προλαβαίνουμε να δίνουμε απαντήσεις, καθώς τα ερωτήματα που λαμβάνουμε σε καθημερινή βάση είναι πάρα πολλά.
Ο σύνδεσμος που οδηγεί στην ομάδα μας: https://www.facebook.com/groups/sinigoros.amea/