Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2018

ΔΑΠ & ΝΔΦΚ για προστασία από το παθητικό κάπνισμα μέσα στα Πανεπιστήμια

  Προτροπή σε ΔΑΠ & ΝΔΦΚ για "περιφρούρηση" (προστασία από το παθητικό κάπνισμα) στα Πανεπιστήμια
 
Οι άκαπνοι κάμποι στα Πανεπιστήμια και στα Κολλέγια υπερδιπλασιάστηκαν από το 2012 έως το 2017

 Με ερώτημα που είχαμε υποβάλει στο Vouliwatch.gr προτείναμε στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να προτρέψει τις φοιτητικές παρατάξεις του κόμματός του σε μια πολιτισμένη δράση "περιφρούρησης" της δημόσιας υγείας μέσα στα Πανεπιστήμια.

 Δεν είναι περιττό βέβαια να αναφέρουμε ότι την ίδια πρόταση την είχαμε θέσει επίσης στον κ. Τσίπρα και στον κ. Κουτσούμπα, χωρίς, όμως, κάποια ανταπόκριση εκ μέρους τους κι αυτό μας λυπεί.


Vouliwatch.gr
19 Σεπτεμβρίου 2018

Αξιότιμε Αρχηγέ της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης,

  
  Είστε υπέρ - μετά από την πρόσφατη ομιλία σας στη 83η ΔΕΘ - με την οποία επαναλάβατε τη δέσμευσή σας ως προς την καθολική εφαρμογή αντικαπνιστικών μέτρων - να προτρέψετε, επίσημα, τη Δημοκρατική Ανανεωτική Πρωτοπορία (ΔΑΠ) στην Αθήνα και τη Νέα Δημοκρατική Φοιτητική Κίνηση (ΝΔΦΚ) στη Θεσσαλονίκη, να ακολουθήσουν τη δέσμευση του πολιτικού τους αρχηγού με το να αλλάξουν το φαινόμενο του καπνίσματος μέσα στους κλειστούς χώρους των φοιτητικών παρατάξεων και να περάσουν στη διάδοση μιας νέας νοοτροπίας - με τακτική ενημέρωση της φοιτητικής κοινότητας, - που θα "περιφρουρεί και θα προστατεύει" τη δημόσια υγεία - όσον αφορά το παθητικό κάπνισμα - μέσα σε όλα τα Πανεπιστήμια;


Με εκτίμηση,
Ανδρέας Μπαρδάκης

University of Southern California

 Ως απάντηση, λάβαμε με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (email), εκ μέρους του Τομεάρχη Υγείας και Βουλευτή Επικρατείας του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, κύριο Οικονόμου Βασίλη, με τον οποίο είχαμε επικοινωνήσει κι άλλες φορές στο παρελθόν, το εξής μήνυμα:

Αγαπητέ Κε Μπαρδάκη,
 με ιδιαίτερη χαρά επικοινωνώ εκ νέου μαζί σας (μετά την εποικοδομητική, ελπίζω, ανταλλαγή απόψεων που είχαμε μέσω του vouliwatch)

 Είναι πρόδηλη η πρόθεση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κου Κυριάκου Μητσοτάκη να προχωρήσει σε συγκεκριμένα καθολικά αντικαπνιστικά μέτρα για τα οποία δεσμεύτηκε στα πλαίσια της ομιλίας του στη 83η ΔΕΘ, όπως σας είχαμε βεβαιώσει και στην προηγούμενη επικοινωνίας μας.

 Η πρότασή σας για σύμπλευση της ΔΑΠ και ΝΔΦΚ με την συγκεκριμένη δέσμευση του προέδρου μας, είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και θα την προωθήσουμε στους άμεσα ενδιαφερόμενους, υποστηρίζοντάς την ενθέρμως. Ελπίζουμε δε να τύχει ανάλογης υποδοχής από τις φοιτήτριες και τους φοιτητές της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και να υλοποιηθεί άμεσα και καθολικά!

 Ο θετικός αντίκτυπος που θα προκύψει στα εκπαιδευτικά μας ιδρύματα από την υιοθέτηση ξεκάθαρης στάσης από την ηγεσία και τα μέλη της μεγαλύτερης φοιτητικής παράταξης της χώρας, θα αποφέρει πολλαπλά οφέλη στον αγώνα για την καταπολέμηση του καπνίσματος και των συνοδών καταστροφικών για την υγεία των νέων της πατρίδας μας νόσων.

Προσβλέποντας ειλικρινά στην συνέχιση της εποικοδομητικής επικοινωνίας μας,

 Με εκτίμηση,
​ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Τομεάρχης Υγείας Ν.Δ.
Βουλευτής Επικρατείας Πραγματικά, ο θετικός αντίκτυπος θα ήταν μοναδικός καθώς μια τέτοια υλοποίηση θα αναβάθμιζε πολιτιστικά τα Πανεπιστήμια της χώρας μας. Δεν έχουμε παρά να το ευχηθούμε και να το υποστηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις. 

 

Ανδρέας Μπαρδάκης

Δημιουργός της διαδικτυακής κοινότητας «ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΩΝ ΑΜΕΑ»,
Πρόεδρος του συλλόγου «ΣΥΝΗΓΟΡΟΙ ΤΩΝ ΑΜΕΑ – ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ»

http://logistis-amea.blogspot.com/

Έκτακτη πρόσκληση στους φίλους αναγνώστες που ρωτούν:
Ελάτε στην ομάδα μας ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΩΝ ΑΜΕΑ προκειμένου να συμμετέχετε στην ομαδική μας προσπάθεια.

Οι συνεργάτες και τα μέλη της ομάδας μας θα σας εξυπηρετήσουν.
https://www.facebook.com/groups/sinigoros.amea/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε, εφόσον επιθυμείτε απάντηση στο ερώτημα σας, καλύτερα να έρθετε στη διαδικτυακή ομάδα του Facebook «ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΩΝ ΑΜΕΑ», διότι εδώ πλέον δεν προλαβαίνουμε να δίνουμε απαντήσεις, καθώς τα ερωτήματα που λαμβάνουμε σε καθημερινή βάση είναι πάρα πολλά.
https://www.facebook.com/groups/sinigoros.amea/