Κυριακή 20 Μαΐου 2018

ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΠΑΙΔΕΙΑΣ;


  Είναι αδύνατον για οποιονδήποτε επισκεφτεί ένα Πανεπιστήμιο ή ένα ΤΕΙ της Ελλάδας να μην αισθανθεί απογοητευμένος, προσβεβλημένος, ίσως ακόμα κι εξαπατημένος, από μια τόσο ψυχρή απάντηση ενός υπουργού Παιδείας που φαίνεται να εθελοτυφλεί απέναντι στα πραγματικά γεγονότα και την ασχήμια που επικρατεί στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα λόγω του καπνίσματος.

Το κάπνισμα μέσα στους δημόσιους χώρους είναι και θέμα Παιδείας,
αγαπητέ κύριε υπουργέ Παιδείας.
Φωτογραφία: https://almirofistiki.files.wordpress.com/2017/01/gavroglou-harvard.jpg

  Το συνταγματικό αγαθό της υγείας μοιάζει να είναι άγνωστη έννοια για τον υπουργό Παιδείας αφού δεν φαίνεται να τον ενδιαφέρει το ότι σε αρκετά, αν όχι στα περισσότερα, Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας μας:

α) Παραβιάζεται το συνταγματικό αγαθό της υγείας.

β) Παραβιάζονται οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας για τους φοιτητές, τους εργαζόμενους και όλους όσους εισέρχονται μέσα στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

γ) Παραβιάζεται η ίση μεταχείριση προς τους ανθρώπους με σοβαρές παθήσεις και αναπηρίες αφού είναι αδύνατη η παραμονή τους στους χώρους των Πανεπιστημίων χωρίς να εκτεθεί σε άμεσο κίνδυνο η υγεία τους.


https://www.youtube.com/watch?v=OA6s_kGGCVA&index=9&list=PLDa5NaOxse2W_ngS1sknnEBCxb8G2N5oq&t=0s

   Σε απάντηση της επιστολής μας προς το Κοινοβούλιο, στις 21.03.2018, την οποία υπέβαλε ως αναφορά ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας, κύριος Νικόλαος Ι. Νικολόπουλος, η απάντηση εκ μέρους του Υπουργού Παιδείας ήταν η εξής:

   «Σας ενημερώνουμε ότι τόσο στις Γενικές Γραμματείες του ΥΠ.Π.Ε.Θ., όσο και στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και στα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας τηρούνται οι σχετικές με το εν λόγω θέμα υγειονομικές διατάξεις και η κείμενη νομοθεσία».

Ολόκληρη η απάντηση


   Διαβάζοντας την παραπάνω απάντηση, ακόμα κι αν θα θέλαμε να πιστέψουμε ότι δεν υφίσταται κανένα πρόβλημα, αφού ο υπουργός Παιδείας μας ενημερώνει ότι στα Πανεπιστήμια τηρούνται οι υγειονομικές διατάξεις (!), μια απλή επίσκεψη που θα κάναμε σε ένα οποιοδήποτε Πανεπιστήμιο θα μας προσγείωνε στην πραγματικότητα.

   Δυστυχώς, για τη χώρα μας, τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματά της, όχι μόνο εμφανίζουν μια εικόνα που παραπέμπει σε καφενείο (που υποτίθεται ότι και στα καφενεία απαγορεύεται το κάπνισμα), αλλά ακόμα χειρότερα, ο υπουργός Παιδείας πιστεύει ότι αποφεύγοντας την ανάληψη των ευθυνών του θα καταφέρει να πείσει την κοινωνία να μην πιστεύει ούτε στα ίδια της τα μάτια…


  Με τέτοιου είδους ανεύθυνες, υποτιμητικές προς τη νοημοσύνη μας και ψευδείς απαντήσεις, το μόνο σίγουρο, αγαπητέ κύριε υπουργέ, είναι ότι ο κόσμος αδυνατεί να σας πιστέψει και να σας πάρει στα σοβαρά.

   Για να δούμε τι θα πείτε και στον ΟΗΕ, στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ για τα άτομα με αναπηρίες, διότι εκεί πλέον σκοπεύουμε να σας παραπέμψουμε αφού δεν μας αφήνετε άλλο περιθώριο.

Ως υπουργός Παιδείας θα έπρεπε να μπορούσατε να μας διδάσκετε και την έννοια της εντιμότητας, αλλά φαίνεται πως ούτε αυτή η λέξη υπάρχει στο δικό σας λεξικό…

Σας ευχαριστούμε που μας απαντήσατε.

Ανδρέας Μπαρδάκης

Φοιτητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής,
Δημιουργός της διαδικτυακής κοινότητας «ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΩΝ ΑΜΕΑ»,
Πρόεδρος του συλλόγου «ΣΥΝΗΓΟΡΟΙ ΤΩΝ ΑΜΕΑ – ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ»,
Αρ. μητρώου στα βιβλία σωματείων 32051 - Πρωτοδικείου Αθηνών,
Μέλος του συλλόγου "Προστασία από το Παθητικό Κάπνισμα"


         ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΟΥ

http://logistis-amea.blogspot.com/

Έκτακτη πρόσκληση στους φίλους αναγνώστες που ρωτούν:
Ελάτε στην ομάδα μας ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΩΝ ΑΜΕΑ προκειμένου να συμμετέχετε στην ομαδική μας προσπάθεια.

Οι συνεργάτες και τα μέλη της ομάδας μας θα σας εξυπηρετήσουν.
https://www.facebook.com/groups/sinigoros.amea/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε, εφόσον επιθυμείτε απάντηση στο ερώτημα σας, καλύτερα να έρθετε στη διαδικτυακή ομάδα του Facebook «Συνήγορος των ΑμεΑ», διότι εδώ πλέον δεν προλαβαίνουμε να δίνουμε απαντήσεις, καθώς τα ερωτήματα που λαμβάνουμε σε καθημερινή βάση είναι πάρα πολλά.
Ο σύνδεσμος που οδηγεί στην ομάδα μας: https://www.facebook.com/groups/sinigoros.amea/