Τρίτη, 8 Μαρτίου 2016

Αίτηση για τις 43 παθήσεις των ΑμεΑ


(Με βάση το αρχικό μας άρθρο: ΑΙΤΗΣΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ ΣΤΑ ΚΕ.Π.Α)


Επειδή αρκετές φορές έχει αναφερθεί ότι στα ΚΕ.Π.Α αρνούνται ή κάνουν ότι δεν γνωρίζουν για την αίτηση αναθεώρησης (ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΟΥ ΙΚΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ. ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΛΑΒΕΙ ΓΝΩΣΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ), σας λέω ότι μπορείτε να εκτυπώσετε την αίτηση (υπόδειγμα 1, σελίδα 7 http://www.ika.gr/gr/infopages/memos/EG_3_2014.pdf ), να συμπληρώσετε μόνοι σας τα στοιχεία και να ζητήσετε την πρωτοκόλλησή της.

Οποιαδήποτε άρνηση της παραλαβής της από το ΚΕ.Π.Α μπορείτε να την καταγγείλετε άμεσα στον Συνήγορο του Πολίτη και στους Ελεγκτές Διοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών.

Η υπηρεσία είναι υποχρεωμένη να παραλάβει οποιοδήποτε έγγραφο απευθύνεται σ’ αυτή. Σύμφωνα με τον Ν. 2690/1999 «Κώδικας Διοικητικής Διαδικασίας» (άρθρα 4 & 12), κάθε έγγραφο που περιέρχεται στην υπηρεσία με οποιονδήποτε τρόπο καταχωρίζεται αυθημερόν στο βιβλίο εισερχομένων και λαμβάνει αριθμό πρωτοκόλλου.


Σημαντικό: Μην ξεχάσετε το αντίγραφο της γνωμάτευσης, δείτε το αρχικό μας άρθρο.

οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν μια απλή αίτηση προς τα κατά τόπους σημεία παροχής υπηρεσιών ΚΕ.Π.Α., με επισυναπτόμενο αντίγραφο γνωμάτευσης της αρμόδιας υγειονομικής επιτροπής.

Για καταγγελίες (Υπόψιν ότι το ΙΚΑ θεωρείται ΝΠΔΔ):

ΓΕΝΙΚΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Στοιχεία επικοινωνίας
http://www.gedd.gr
Λ. Κηφισίας 1-3 & Λ. Αλεξάνδρας  Τ.Κ. 11523, 2ος όροφος
τηλ.:    210 6470370
fax1:    210 6470375
fax2:    210 6423824
email: info@gedd.gr

Ηλεκτρονική Υποβολή Καταγγελίας
https://www.gedd.gr/index.php?action=report

ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
http://www.synigoros.gr/
Επικοινωνία με τον Συνήγορο του Πολίτη

Ηλεκτρονική υποβολή και παρακολούθηση αναφοράς
http://www.synigoros.gr/?i=submission-system.el

Χαλκοκονδύλη 17
Τ.Κ. 104 32 Αθήνα
(+30) 213 1306 600

ΣΩΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Στοιχεία επικοινωνίας:
Λ. Συγγρού 60  -  Τ.Κ.: 11742
Τηλ.: 213 215 8800
Φαξ: 213 215 8809
email: seedd@seedd.gr
(Ώρες υποδοχής κοινού: 12:00 - 14:20 μ.μ

Αναφορές / Καταγγελίες
http://rns.seedd.gr/PortalCont/Inet/z001ProtalContatsadd.asp

Επίσης, μπορείτε να κοινοποιήσετε την καταγγελία σας σε όλους τους φορείς ταυτόχρονα, καθώς επίσης στο Υπουργείο Εργασίας και στη Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Βεβαίως θα στείλετε την καταγγελία σας και στη Διοίκηση του ΙΚΑ, φροντίστε όμως να φαίνεται ότι την κοινοποιείτε και στους άλλους φορείς (αυτός ο τρόπος είναι η εγγύησή σας ότι θα την λάβουν υπόψιν).
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΙΚΑ
ΓΕΝ.Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ
Tαχ.δ/νση:Αγ.Κων/νου 8 (102 41 )
Πληροφορίες: Χ. Θεοδωράκη
Αριθ.Τηλεφ. : 210.5215361
Αριθ.fax : 210.52 29066
e-mail : diefanap@ika.gr

Εγώ έτσι κάνω, ηλεκτρονικά, μέσω email και με FAX (στο φαξ χρειάζεται να φαίνεται μια υπογραφή, έστω μονογραφή) που στέλνω από το ίντερνετ, δωρεάν, και πολλές φορές έχω αποτελέσματα.

Κρατήστε τα ονόματα των υπαλλήλων και των διευθυντών που σας αρνούνται την παραλαβή της αίτησης. Είναι υποχρεωμένοι να σας τα δώσουν έτσι και τους τα ζητήσετε.

Ανδρέας Μπαρδάκης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΜΟΥ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΑΛΛΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΛΑΤΕ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ «ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΩΝ ΑΜΕΑ» ΕΠΕΙΔΗ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΜΟΥ ΜΕΝΕΙ ΧΡΟΝΟΣ,  ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ!


Ο Συνήγορος των ΑμεΑ
https://www.facebook.com/groups/sinigoros.amea/
είναι μια διαδικτυακή ομάδα όπου μπορούν οι πολίτες να γράφουν ο,τιδήποτε αφορά τα δικαιώματά τους, καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, στις συναλλαγές τους με τις δημόσιες υπηρεσίες, με σκοπό να μάθουν να τα αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά.

Η πρωτοφανής οικονομική κρίση έχει δραματικές συνέπειες στη ζωή των πολιτών με αναπηρίες και τη λειτουργία του κράτους των υπηρεσιών του. Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο, έχοντας γίνει γνωστός από την ακτιβιστική δραστηριότητα στο διαδίκτυο ως «Δωρεάν συμβουλές σε ΑμεΑ και οικονομικά αδύναμους», καλώ την κοινότητα των ΑμεΑ να συμμετέχει σ’ αυτή τη διαδικτυακή ομάδα, προκειμένου να διευκολυνθεί η προσπάθειά μου και να μετατραπεί σε συλλογική.

Πρέπει η σχέση των πολιτών - κυρίως των ατόμων με αναπηρίες  και των οικονομικά αδύναμων - με το κράτος να τεθεί στο επίκεντρο κάθε θεσμικής πρωτοβουλίας κι εφόσον το κράτος δεν φροντίζει για το αυτονόητο τότε αναλαμβάνουμε εμείς την πρωτοβουλία να του δείξουμε το πως πρέπει να ενεργήσει.

Φίλες και φίλοι μου, ονομάζομαι Ανδρέας Μπαρδάκης, δεν είμαι δικηγόρος, εργάζομαι πολλά χρόνια ως βοηθός-λογιστής και μέσα από αυτή την αυτοδίδαχτη προσπάθεια έχω εξειδικευτεί στα θέματα που αφορούν τα φορολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των ΑμεΑ, κυρίως όταν συναλλάσσονται  με τις υπηρεσίες της Διοίκησης, όπως είναι  η Πρόνοια, η Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Από τον Ιούλιο του 2014 έχω δημιουργήσει στο διαδίκτυο ιστοσελίδες όπου αρθρογραφώ και απαντώ σε ερωτήσεις, όμως οι ερωτήσεις σε καθημερινή βάση έχουν γίνει τόσες πολλές ώστε αναγκαστικά πρέπει να στρέψω αυτή την προσπάθειά μου σε συλλογική.

Έτσι λοιπόν, σας ζητάω να γίνετε μέλη αυτής της ομάδας στο Facebook, το όνομα της οποίας σημαίνει τον αυτονόητο θεσμό που το κράτος πρέπει να δημιουργήσει και σας καλώ να κάνετε γνωστά στον κόσμο όλα αυτά τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε καθημερινά με τη Διοίκηση.

'Ενας άλλος λόγος είναι ότι μόνος μου δεν προλαβαίνω να απαντάω στα δεκάδες μηνύματα που λαμβάνω στις ιστοσελίδες μου. Γι΄αυτό χρειάζεται να είμαστε ομάδα.

Βεβαίως, ο Συνήγορος των ΑμεΑ εννοείται ότι είναι και στο πλευρό των μογονεϊκών οικογενειών καθώς και των οικονομικά αδύναμων πολιτών.

Ανδρέας Μπαρδάκης
https://www.facebook.com/groups/sinigoros.amea/

http://logistis-amea.blogspot.gr/ http://logistisamea.blogspot.gr/
© Ανδρέας Μπαρδάκης (Ελεύθερο προς αναπαραγωγή/αναδημοσίευση)1 σχόλιο:

  1. Καλησπερα σας. Η μητέρα μου ειναι στο τελευταιο σταδιο της νοσου αλτσχαιμερ. ειναι συνταξιουχα του ΟΑΕΕ (συνταξη χηρειας) και προσφατα καναμε ολες τις ενεργειες για να παρει ενα βοηθητικο επιδομα λογω της παθησης της.
    Αν την παμε σε ιδιωτικη μοναδα φροντιδας ηλικιωμενων θα το δικαιουται το επιδομα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, εφόσον επιθυμείτε απάντηση στο ερώτημα σας, καλύτερα να έρθετε στη διαδικτυακή ομάδα του Facebook «ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΩΝ ΑΜΕΑ», διότι εδώ πλέον δεν προλαβαίνουμε να δίνουμε απαντήσεις, καθώς τα ερωτήματα που λαμβάνουμε σε καθημερινή βάση είναι πάρα πολλά.
https://www.facebook.com/groups/sinigoros.amea/