Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

Ο ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΩΝ ΑΜΕΑ

 Ο Συνήγορος των ΑμεΑ
https://www.facebook.com/groups/sinigoros.amea/


  Ο Συνήγορος των ΑμεΑ είναι μια διαδικτυακή ομάδα όπου μπορούν οι πολίτες με αναπηρία να ρωτούν για ο,τιδήποτε αφορά τα δικαιώματά τους, καθώς και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, στις συναλλαγές τους με τις δημόσιες υπηρεσίες. Σκοπός είναι οι πολίτες να μάθουν να διεκδικούν αποτελεσματικά τα δικαιώματά τους και τις παροχές που δικαιούνται.
  
  Η πρωτοφανής οικονομική κρίση έχει δραματικές συνέπειες στη ζωή των πολιτών με αναπηρίες και στη λειτουργία των υπηρεσιών του κράτους. Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο, έχοντας γίνει γνωστός από την ακτιβιστική δραστηριότητα στο διαδίκτυο ως «Δωρεάν συμβουλές σε ΑμεΑ και οικονομικά αδύναμους», καλώ την κοινότητα των ΑμεΑ να συμμετέχει σ’ αυτή τη διαδικτυακή ομάδα, προκειμένου να διευκολυνθεί η προσπάθειά μου και να μετατραπεί σε συλλογική.

  Πρέπει η σχέση των πολιτών - κυρίως των ατόμων με αναπηρίες και των οικονομικά αδύναμων - με το κράτος να τεθεί στο επίκεντρο κάθε θεσμικής πρωτοβουλίας κι εφόσον το κράτος δεν φροντίζει για το αυτονόητο τότε αναλαμβάνουμε εμείς την πρωτοβουλία να του δείξουμε το πως πρέπει να ενεργήσει.

  Φίλες και φίλοι μου, ονομάζομαι Ανδρέας Μπαρδάκης, δεν είμαι δικηγόρος, έχω εργαστεί πολλά χρόνια ως βοηθός-λογιστής και μέσα από αυτή την αυτοδίδαχτη προσπάθεια έχω εξειδικευτεί στα θέματα που αφορούν τα φορολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των ΑμεΑ, κυρίως όταν συναλλάσσονται με τις υπηρεσίες της Δημόσιας Διοίκησης, όπως είναι η Πρόνοια, η Εφορία, καθώς και τα ασφαλιστικά ταμεία.

  Από τον Ιούλιο του 2014 έχω δημιουργήσει στο διαδίκτυο ιστοσελίδες όπου αρθρογραφώ και απαντώ σε ερωτήσεις, όμως οι ερωτήσεις σε καθημερινή βάση έχουν γίνει τόσες πολλές που πλέον αναγκάζομαι να στρέψω αυτή την προσπάθειά μου σε συλλογική.

  Έτσι λοιπόν, σας ζητάω να γίνετε μέλη αυτής της ομάδας, το όνομα της οποίας σημαίνει τον αυτονόητο θεσμό που το κράτος πρέπει να δημιουργήσει και σας καλώ να κάνετε γνωστά στον κόσμο όλα αυτά τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε καθημερινά με τη Δημόσια Διοίκηση.

 
'Ενας άλλος λόγος είναι ότι μόνος μου δεν προλαβαίνω να απαντάω στα δεκάδες μηνύματα που λαμβάνω στις ιστοσελίδες μου. Γι΄αυτό χρειάζεται να είμαστε ομάδα.

Βεβαίως, ο Συνήγορος των ΑμεΑ εννοείται ότι είναι και στο πλευρό των μονογονεϊκών οικογενειών καθώς και των οικονομικά αδύναμων πολιτών.

Ανδρέας Μπαρδάκης

http://logistis-amea.blogspot.com/

Έκτακτη πρόσκληση στους φίλους αναγνώστες που ρωτούν:
Ελάτε στην ομάδα μας ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΩΝ ΑΜΕΑ προκειμένου να συμμετέχετε στην ομαδική μας προσπάθεια.


Οι συνεργάτες και τα μέλη της ομάδας μας θα σας εξυπηρετήσουν.
https://www.facebook.com/groups/sinigoros.amea/

37 σχόλια:

  1. Κάποιο email μέσω του οποίου μπορω να επικοινωνήσω μαζί σας παρακαλώ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από εδώ και πέρα οι Συντάξεις θα είναι καθαρή Ξεφτίλα...
    Μάλλον μας συμφέρει να πεθάνουμε..
    Αυτή ήταν η 1η φορά Αριστερά του Συριζα...Να δουλεύεις μέχρι τα βαθιά γεράματα και αν ζήσεις και πάρεις ποσοστό 67% να πάρεις 200-300 ψοροευρώ... Είναι να μην σου τύχει και γίνεις ανάπηρος νέος... Τότε χάθηκες! Ούτε σύνταξη, ούτε τίποτα.. Ψοφάς σαν σκυλί... Ας είναι καλά ο Κατρούγκαλος να θρέφει Μάγουλα. Και κάτι ακόμη... Ο κατάλογος που αναφέρετε με τις παθήσεις και τα ποσοστά αναπηρίας είναι πανάρχαιος και εγκληματικός. Υπάρχουν σπάνιες παθήσεις που δεν υπάρχουν καν στον κατάλογο...Δυστυχώς αυτές οι παθήσεις δεν αναγνωρίζονται σαν "επαγγελματικές" και άρα αν τις έχεις κλάφτα...
    Κατά τα άλλα έχω να πω ότι βλέπω κάκιστη οργάνωση του site σας. Εφόσον θέλετε όντως να βοηθήσετε καλό είναι να απαντάτε σε κάποιο email και όχι επιλεκτικά και να μην τα βλέπει κανεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. γεια σας,χαίρομαι που σας ανακάλυψα και μπράβο σας που βοηθάτε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες .έχω ένα προσωπικό ερώτημα που δεν έχει σχέση με το παρόν άρθρο,που μπορώ να το κάνω(Pm)?ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ειμαι 40ετων με 67της εκατο αναπηρια λογο ψυχικον προβληματων εχω 1800ενσημα μετα το 93.η αποφαση βγηκε το 2015 τα 600ενσημα τα εχω το 2009.2010.1)δικαιουμε να συνταξιοθο.2)αν οχι μπορο να αναγνωρισω του στρατου για τα τελευτεα 5ετιας τα600.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κύριοι θα ήθελα να σας ενημερώσω και να καταγγείλω το παρακάτω αναπάντεχο και δυσβάσταχτο πρόβλημα που αντιμετωπίζω και δεν είμαι υπαίτιος.
    Είμαι ΑΜΕΑ με 67% και από 01/11/2015 βρίσκομαι στην διαδικασία παράτασης της αναπηρικής σύνταξης που λαμβάνω, μετά από τροχαίο δυστύχημα που και πάλι δεν ήμουν υπαίτιος, από το 2010. Το ΚΕΠΑ θα αποφασίσει στα τέλη Φεβρουαρίου/2016 μετά την εισήγηση της επιτροπής που με εξέτασε στις 22/01/2016. Με την απόφαση θα πρέπει να αιτηθώ παράταση της αναπηρικής σύνταξης στο ταμείο μου ΤΣΜΕΔΕ που αυτό με την σειρά του θα χρειαστεί διαδικαστικά άλλους 2-3 μήνες για να την εγκρίνει. Από ότι φαίνεται και αν όλα πάνε καλά θα έχω και πάλι συντάξιμες αποδοχές κατά τον Μάιο 2016 ενώ την τελευταία σύνταξη την έλαβα στις 21/12/2015. (Για όλα τα παραπάνω έχω τα σχετικά έγγραφα και βεβαιώσεις)
    Το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ γνώστης του προβλήματος είχε νομοθετήσει για αυτές τις περιπτώσεις την 6μηνη παράταση χορήγησης αναπηρικής σύνταξης (Ν. 4331/2015 – Άρθρο 9) που δυστυχώς έληξε στις 31/12/2015. Ενώ όφειλε να νομοθετήσει εγκαίρως συνέχιση αυτής της παράτασης δεν το έκανε με αποτέλεσμα να βρίσκομαι αυτή την στιγμή χωρίς σύνταξη δηλαδή χρήματα και ότι αυτό συνεπάγεται.
    Από τις αρχές Ιανουαρίου 2016 είμαι σε διαρκή επικοινωνία με υπαλλήλους του αρμόδιου για το ζήτημα Υφυπουργού κ. Πετρόπουλο. Στην αρχή μου με διαβεβαίωναν να μην ανησυχώ γιατί με εγκύκλιο τους θα έδιναν άμεσα παράταση μέσα στον Ιανουάριο και για το 2016. Μετά από δύο εβδομάδες είπαν ότι είναι αναγκασμένοι να το περάσουν με τροπολογία στη Βουλή και συγκεκριμένα αυτό θα συνέβαινε το γρηγορότερο μαζί με μία επείγουσα νομοθεσία του κ. Βερναρδάκη από το υπουργείο Δημόσιας Διοίκησης.
    Μετά από 10 μέρες και με ανεπιτυχείς έρευνες στην σελίδα της βουλής για την σχετική νομοθεσία ήρθα σε επικοινωνία με τους αντίστοιχους υπαλλήλους του Υπουργείου Δημόσιας Διοίκησης που δήλωσαν πλήρη άγνοια για κάποια τροπολογία από τον κ. Πετρόπουλο του Υπουργείου Εργασίας που θα επισυναπτόταν σε δικιά τους νομοθεσία. Οι υπάλληλοι και από τα δύο υπουργεία παρότι είναι ευγενικοί και δείχνουν κατανόηση αρνούνται να έρθουν σε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ τους όταν τους το ζητώ ενώ σε προσωπικό επίπεδο οι μεν αναιρούν τους δε.
    Αλλά και πάλι έως ότου βγει η απόφαση σε ΦΕΚ και ώσπου να ενημερωθούν τα ταμεία θα περάσουν άλλοι δύο μήνες τουλάχιστον. Για κάποιους και μάλιστα για ΑΜΕΑ όλοι αυτοί οι μήνες χωρίς χρήματα είναι βαριά κατάθλιψη και χειρότερα από φυλακή. Εκεί θα πάω σίγουρα εάν δεν βρω το δίκιο μου. Συγγενείς για βοήθεια απλά δεν υπάρχουν και οι φίλοι στεναχωριούνται που λόγω κρίσης δεν μπορούν να βοηθήσουν. Εντάξει θα τρώω στην εκκλησία αλλά τι γίνεται με ενοίκιο, φάρμακα και άλλες ουσιώδεις ανάγκες?
    Είμαι πλέον σε βασανιστική απόγνωση και θα τους καταγγείλω παντού. Οι υπαίτιοι πρέπει να τιμωρηθούν και εγώ να λάβω τουλάχιστον αναδρομικά όλες τις χαμένες συντάξεις.
    Ζητώ την υποστήριξη σας τώρα όχι αργότερα με οποιοδήποτε τρόπο και σας παρακαλώ να το κοινοποιήσετε και εσείς όπου θεωρείτε κατάλληλα.
    Ευάγγελος Ο. Ψαλτόπουλος
    Τηλ. 6943130734

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Ογα δεν μου έδωσε παράταση αναπηρικής σύνταξής που έληγε το Γενάρη.Στα κεπα η επιτροπή που θα με εξέταζε αναβλήθηκε λόγω αγροτικών μπλόκων και δεν ξέρω πότε θα οριστεί ξανά καινούργια.Παίρνω τηλ.στο υπουργείο εργασίας και μου λένε οτι δεν προβλέπεται παράταση αναπηρικής σύνταξής για το 2016.Τους είπα πώς θα ζήσω εγώ χωρίς σύνταξη και μου το έκλεισαν.Στο ογα μου είπαν τα ίδια οτι πλέον δεν δίνουν παράταση σύνταξης.Οπότε δεν μου φτάνουν τα κινητικά προβλήματα αλλα θα πεινάσω κιόλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γειά σας, θα ήθελα να σας ρωτήσω σχετικά με την διαδικασία υποβολής αίτησης για το επίδομα αναπηρίας και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται. Για να ειμαι πιο ακριβής ο πατέρας μου έχει περάσει δύο φορές απο επιτροπή διάγνωσης αναπηρίας το 2009 και αντίστοιχα το 2011 από οπου και διαγνώστηκε με ποσοστό 67% και ως εκ τούτου δικαιούνταν και το επίδομα αναπηρίας από την πρόνοια για 7 χρόνια. Φέτος πέρασε πάλι απο επιτροπή ΚΕ.Π.Α. όπου και διεγνώστη με βαθμό αναπηρίας 75%. Με την απόφαση αυτή λοιπόν απευθύνθηκα στην πρόνοια ετσι ώστε να συνεχιστεί η καταβολή επιδόματος, όπου λόγω του οτι ειναι ομογενής και το 2013 του διεκοπη η σύνταξη του ΟΓΑ, μου ζητήθηκε να προσκομίσω σχετική βεβαίωση οτι ο πατέρας μου δεν λαμβάνει καμία άλλη σύνταξη ή βοήθημα αναπηρίας ή γήρατος εδω ή στο εξωτερικό, ενώ στην υπεύθυνη δήλωση που κατατίθεται μαζί με την αίτηση αναφέρεται μόνο οτι δεν πρέπει να λαμβάνει επίδομα ή σύνταξη αναπηρίας εδώ ή στο εξωτερικό. Για αυτό τον λόγο θέλω να σας ρωτήσω ποιο απο τα δύο ισχύει και τι ακριβώς αναφέρει η νομοθεσία. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φίλοι μου, βλέπω ότι μου έχετε στείλει πολλά μηνύματα που περιμένετε να απαντηθούν. Το πρόβλημα όμως είναι ότι όλη μέρα είμαι απασχολημένος, από το πρωί με τη δουλειά, από εκεί κατευθείαν σε εσπερινό σχολείο. Έτσι, επιστρέφω κάθε μέρα αργά στο σπίτι μου, κουρασμένος και με τη σκέψη ότι και το Σαββατοκύριακο πάλι με τη δουλειά θα ασχοληθώ και την απαραίτητη φορο-λογιστική ενημέρωση.
    Γι' αυτό σας παρακαλώ να έρθετε να θέσετε τις ερωτήσεις σας στην ομάδα του Facebook "Ο ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΩΝ ΑΜΕΑ" όπου θα βρείτε κι άλλα μέλη, πρόθυμα να μοιραστούν μαζί μας τις πληροφορίες που έχουν. Υπάρχουν πολλές παρόμοιες περιπτώσεις και αρκετά κοινά βιώματα με τα δικά μας.

    Ανδρέας.

    https://www.facebook.com/groups/1240016732679704/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλησπερα στην ομαδα.Δεν θελω να σχολιασω κατι αυτην την στιγμη μονο να ρωτησω αν γνωριζει καποιος κατι πιο σιγουρο για τα προνοιακα επιδοματα.Ακουσα οτι αν τα βαλουν θα τα βαλουν απο 10 εως 20 μαΐου.Ακομα ακουσα οτι μπορει να μπουν και ιουνιο τα επιδοματα μαρτιου απριλιου 2016.Αν γνωριζει καποιος κατι γιατι με εχουν κανει κουβαρι και ειμαι δυσκολα για τετοια παιχνιδια.Σας ευχαριστω και να εχουμαι καλο πασχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. περημενω αποδοχη γιατι δεν μπορω να στειλω αλλιως μηνημα....Καλο βραδι αν δεν γυνει αποψε η αποδοχη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. περημενω αποδοχη γιατι δεν μπορω να στειλω αλλιως μηνημα....Καλο βραδι αν δεν γυνει αποψε η αποδοχη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΑΝ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΆΠΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ Ν.3996/20011 ηΝ.3655/2008η Ν.4336/2015 η 4093/12 κτλ
    ΕΙΜΑΙ ΑΜΙΓΩΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟ 1982 ΕΩΣ 2004 ΚΑΙ ΈΧΩ 6600 ΕΝΣΗΜΑ αυτονομα
    δεν εργαζομαι πλεων απο τοτε η αναπηρισ στο παιδι μου που διαπιστωθηκε με αποφαση ΚΕΠΑ 2010
    ειμαι διαζευγμενη απο 1998 και εχω την επιμελεια τυ παιδιυ μου που σημερα ειναι 26 ετων εγω γεννηθηκα το 1959 με αυτους τους λογους μπορει να γινει τιποτε γιατι μου λενε για 25ετή ασφάλιση και προσπαθω να τα συμπληρωσω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. φίλε Αντρεα,
    πρεπει να κανουμε κατι τα κοινωνικα δεν ειναι κοινωνικα για να παρεις μειωση στο κοινωνικό τιμολογιο της ΕΥΑΘ αλλα και σε άλλους Δήμους πρεπει λεει να τους προσκομισεις την Γνωματευση ΚΕΠΑ και να δημσιοποιήσης δηλ το προβλημα σου σε όλους τους δημοσιουπαλληλήσκους να σε κοιτανε ποτε με οικτο και πότε με δυσπιστία αν δεν φαινεται το προβλημα και το κοουτσολπολιο που το πας αφου περάσεις τα εικοσι γραφεια και μιλήσεις για το προβλημά σου ενωπιων σαράντα ατόμων της ουρας και να στηνουν αυτοι ολοι στα γυρω γραφεια ....αλλα το άλο που το πας σε ορισμένους δημους εχεις απαλαγή χρέωσης νερου μονο αν εισαι ψυχικα ασθενης και πας εκει και καρφώνεσαι για 20 ευρω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. το κοινωνικό της ΔΕΗ αν ξεπεράσης λεει ενα όριο δεν λειτουργεί λες και εχεις το ωρολοι στη τσεπη και τι σημαινει αυτο ,σημαινει οτι τα ατομα με αναπηρία μενουν ολη μερα σπιτι καίνε ρευμα συνέχεια και κατ ανάγκη αφου τωρα με το αέριο, δεν λειτουργουν οιεγκαταστάσεις του πετρελαιου,τα σπιτια μας αχηστευθηκαν τα αγορασαμε με δανειο και ειχαν θερμανση και τωρα ζεσταιώμαστε με ρευμα και για τους αδυναμους που δεν έχουν χρηματα για νεες εγκαταστάσειςποιός τους σκέπτεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ
    αφαιρει το αιτουμενο ποσό απο το επίδομα του αναπηρου με αυτο τον τροπο ωφελημένος βγαίνει ο καθ ου που οφελειται γιατι πληρωνει ελαχιστα αρα τινος ειναι το επίδομα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. • κάπουυ διαβασα και αυτό
    5.057 Δημοσιεύσεις:
    • Gender:Male
    • Location:Αθήνα
    Καλησπέρα
    Τα προνοιακά επιδόματα που δίδονται ως κοινωνική παροχή για κάλυψη συγκεκριμένων ειδικών δαπανών των προσώπων με αναπηρία χωρίς αντάλλαγμα παροχής εργασίας, δεν αποτελούν εισόδημα και δεν είναι υποχρεωτική η δήλωσή τους.
    Μπορούν να δηλωθούν στους κωδικούς 781-782 για κάλυψη αντικειμενικών δαπανών.
    Καταχωρήθηκε 05 Ιούλιος 2013 - 08:36 μμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. οι κωδ781-782 ειναι για δωρεες μηπως μπαινειτο προνοιακο εδω σαν δωρεά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΚΩΣΤΕΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ31 Αυγούστου 2016 στις 12:34 μ.μ.

    ΚΩΣΤΕΛΗΣ Δ
    Είμαι 59 χρονών, τα 600 ένσημ της τελευταίας πενταετίας τα έχω...συνολικά έχω 1500 ένσημα, Ποσοστό αναπηρίας 75% απο τα ΚΕΠΑ .Δικαιούμαι αναπηρική σύνταξη ή όχι...
    ΤΗΛ 6989744358

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Σπυριδων Μανωλάτος ( manolatosspiridon@yahoo.gr)
    Καλημέρα σας.Εἶμαι ἐργαζόμενος με ἀναπηρία 67% καὶ ἄνω .
    θέλω να μου συστήσεται ενα δικηγόρο που να ἀπασχολῆτε με αὐτά να ρωτήσω και να με βοηθηθεί σε κάποιες ενεργιές μου.
    Ευχαριστω για το χρόνο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΤΑΣΟΥΛΑ Δ.
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ!!!!!!!!!!!!
    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΑΝΑΛΜΒΑΝΕΤΕ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΓΙ ΑΥΤΟ...
    ΣΗΜΕΙΩΤΕΟ ΟΤΙ Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΗΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟ 1985.1η ΕΞΕΤΑΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟ 2005 ΛΟΓΩ ΑΓΝΟΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΑΣ.ΕΚΤΟΤΕ ΕΧΟΥΜΕ 4 ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ.3 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΣΟΣΤΟΥ 67% ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΟ 81% ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΕΠΑ.Η ΠΑΘΗΣΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΕΠ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ (ΧΡΟΝΙΑ ΒΑΡΙΑ ΦΛΕΓΜΟΝΩΔΗ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΥΝΕΥΡΟΠΑΘΕΙΑ ΕΠΙ ΕΔΑΦΟΥΣ ΗΠΑΤΙΤΙΔΟΣ C...ΠΑΡΕΣΗ ΠΑΡΑΠΑΡΕΣΗ ΤΕΤΡΑΠΛΗΓΙΑ ΑΜΦΩ ΑΝΩ ΚΑΤΩ ΑΚΡΩΝ).
    ΣΑΣ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΑΙΤΗΜΑ ΦΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ FB.
    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ.......ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Διορθωση e-meil
    Σπυριδων Μανωλατος (spiridonmanolatos@yahoo.gr)
    Καλημέρα σας.Εἶμαι ἐργαζόμενος με ἀναπηρία 67% καὶ ἄνω .
    θέλω να μου συστήσεται ενα δικηγόρο που να ἀπασχολῆτε με αὐτά να ρωτήσω και να με βοηθηθεί σε κάποιες ενεργιές μου.
    Ευχαριστω για το χρόνο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. eime atomo mesogeiakis anaimias me 70 % anapiria ...pos ginete na se petaksoun apthn asfalia tou patera sou sta kala kathoumena efoson eixa perasi apo ygionomikoi epitropi kai eixa vgiakatalilos gia vioporistikoi ergasia?eno tora mou len na doulepso kai an eine dynaton diladi...perasa kepa ygionomikoi epitropoi kai aftoi mou legan kati koufa tou oti eise kala kai mporis na doulepseis an eine dynaton...yparxi ygionomikoi epitropoi na me eksetasoi kanonika kai xoris mizes?an yparxi ?pestemas an mporite giati exoume ntokoumenta me xartia kai aftoi den ta dexonte...sou lene eise mia xara ..kai tora eime anasfalistos kai den mporo na grapso oute kan ta analosima pou eine anagkea...an eine dynaton diladi...ta misa tis mesogeiakis tous exoun dosi ths asfalies kai tous alous misous tous pedevoune...pistevo pezi mizes me tis ygionomikes epitropes kai aftous pou doulevoun sto ika ...ta opia exo ntokoumenta pou tha perasoun diadikastika...kai tote tha kaoun poli...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΚΑΛΗΜΕΡΑ,ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ,ΦΥΣΙΚΑ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ..ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΔΕΛΦΗ 57 ΕΤΩΝ ΜΕ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΝΤΑΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΟΙΤΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΙΕΤΙΑ..ΕΠΕΙΔΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΩΡΙΣΜΟ ΜΟΥ,ΑΔΥΝΑΤΩ ΝΑΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΩ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΟΣ,ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΘΑΝΟΝΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ. ΕΠΕΙΔΗ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΒΓΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ,ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΩ ΠΟΥ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΩ..ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΙ ΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΩ..ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ..ΤΟ email ΕΙΝΑΙ kapetanios97@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΕΙΜΑΙ ΑΝΑΠΗΡΟΣ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ 80 ΤΙΣ ΕΚΑΤΟ, ΘΕΛΩ ΕΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΗΛΗΣΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ,ΠΕΡΝΩ ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΠΟ ΤΟ 2013 ΕΙΜΑΙ 66 ΕΤΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Παρακαλούμε, εφόσον επιθυμείτε απάντηση στο ερώτημα σας, καλύτερα να έρθετε στη διαδικτυακή ομάδα του Facebook «ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΩΝ ΑΜΕΑ», διότι εδώ πλέον δεν προλαβαίνουμε να δίνουμε απαντήσεις, καθώς τα ερωτήματα που λαμβάνουμε σε καθημερινή βάση είναι πάρα πολλά.
    https://www.facebook.com/groups/sinigoros.amea/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Καλημέρα σας.
    Ήθελα να ρωτήσω αν το παιδί μου που είναι δεκαέξι χρονών και έχει 95% αναπηρία πρόβλημα όρασης μπορεί να πάρει επίδομα συμπαράστασης εταίρου προσώπου. Στην απόφαση από το Κεπα αναφέρεται ότι χρήζει βοηθείας.
    Αν ναι από που ?
    Όπου και αν έχω μίλησε κανένας δεν μπορεί να μου απαντήσει.
    Στο ικα μου λένε όχι στην πρόνοια μου λένε σπο το ικα.
    Επίσης θέλω να ρωτήσω εάν μπορώ εγώ να πάρω σύνταξη και αν ναι στα πόσα χρόνια

    Σας ευχαριστώ από καρδιάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. καλησπερα ονομαζομε παναγιωτα σακελλαριου προσφατα διαγνωστηκα με υδροκεφαλια εχω συνολικα 2888 ενσημα τι πρεπει να κανω για να παρω αναπηρικη συνταξη?να σασ πω οτι εχω νοσηλευτει με ψυχολογικα προβληματα 2 φορεσ τα οποια οπωσ τελικα εμαθα μου τα δημιουργησε ηπαθηση μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. καλησπερα σας εγω εκανα δυο αγγιοπλαστικες με ενα στεντ..περασα απο κεπα και μου εδωσαν 67% αναπηρια πηγα στο ικα για ναπαρω συνταξη προσορινη και μου ειπαν οτι πρεπει να εχω τα τελευταια 5 χρονια 500 μεροκαματα ειναι σωστο αυτο που μου λενε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Καλησπέρα και καλή χρονιά. Θα ήθελα τη βοήθειά σας στο πρόβλημά μου. Έχω υποβάλει αίτηση για Σύνταξη Αναπηρίας από το 2014 και ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα κι ακόμα περιμένω, έχω ποσοστό αναπηρίας 67%,άπορος ανασφάλιστος κι ακόμα περιμένω χωρίς τίποτα. Τη πρέπει να κάνω για να πάρω την Σύνταξή μου. Πως μπορώ να μιλήσω μαζί σας και να σας εξειγήσω το πρόβλημά μου και να μου πείτε τη πρέπει να κάνω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Καλησπέρα και καλή χρονιά. Θα ήθελα τη βοήθειά σας στο πρόβλημά μου. Έχω υποβάλει αίτηση για Σύνταξη Αναπηρίας από το 2014 και ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα κι ακόμα περιμένω, έχω ποσοστό αναπηρίας 67%,άπορος ανασφάλιστος κι ακόμα περιμένω χωρίς τίποτα. Τη πρέπει να κάνω για να πάρω την Σύνταξή μου. Πως μπορώ να μιλήσω μαζί σας και να σας εξειγήσω το πρόβλημά μου και να μου πείτε τη πρέπει να κάνω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΘΑ ΕΠΙΚΙΝΟΝΙΣΗΣ ΜΕ ΤΑ ΚΕΠΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΚΣΙΓΙΣΗΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Καλησπέρα σας. Πριν χρόνια είχα εργαστεί και με απολυσανε. Φορούσα πρόσθετο μέλος όπως και φοράω.δεν μπόρεσα μετά από 5 ενστάσεις να πάρω το επίδομα οαεδ και λόγω ότι η αναπηρία μου είχε λήξει πήγα να την ανανεώσω.στο διάστημα της εργασίας μου δεν είχα ανανεωμένη την αναπηρία και δεν έπαιρνα επίδομα πρόνοιας. Τώρα έχω στα χέρια μου απόφαση κεπα με 80% αναπηρία και λαμβάνω το επίδομα πρόνοιας, όμως μετά από τόσα χρόνια με πήραν τηλέφωνο από τον ΟΑΕΔ ότι το επίδομα του ΟΑΕΔ το δικαιούμαι τελικά. Τι κάνω? Έχω μπερδευτεί! Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Καλημέρα θελω να ρωτήσω είμαι με85 της εκατο αναπηρία γιατί δεν περνω δώρα και επιδόματα και ποσπ είναι το επίδομα βοηθου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Θα ήθελα να με πληροφορησετε από ποιό ποσοστό αναπηρίας δικαιούται ο ανάπηρος την εξαίρεση από τις μνημονιακές μειώσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. εχω 90% αναπηρια και δεν μου δινουν εξωιδρυματικό επίδομα. Δεν έχω facebook. Πως να ενημερωθω τι να κανω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, εφόσον επιθυμείτε απάντηση στο ερώτημα σας, καλύτερα να έρθετε στη διαδικτυακή ομάδα του Facebook «Συνήγορος των ΑμεΑ», διότι εδώ πλέον δεν προλαβαίνουμε να δίνουμε απαντήσεις, καθώς τα ερωτήματα που λαμβάνουμε σε καθημερινή βάση είναι πάρα πολλά.
Ο σύνδεσμος που οδηγεί στην ομάδα μας: https://www.facebook.com/groups/sinigoros.amea/