Τετάρτη, 7 Ιανουαρίου 2015

ΚΕ.Π.Α. Οι καταγγελίες έφεραν κάποιο αποτέλεσμα...

 http://3.bp.blogspot.com/-YXq2wvE12FI/VLGMHnrTdCI/AAAAAAAAA5s/KhTyCiFHpQ4/s1600/%CE%91%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%B5%CE%B1%CF%82%2B%CE%9C%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%B1%CE%BA%CE%B7%CF%82%2Bsmall.jpg Γεια σας, φίλοι μου!

Έχουμε αναφέρει κι άλλες φορές ότι οι υγειονομικές επιτροπές των ΚΕ.Π.Α. αρκετές φορές μοιάζουν σαν να μην λαμβάνουν υπόψη τους την εικόνα των ασφαλισμένων έτσι όπως αποτυπώνεται στον ιατρικό τους φάκελο από τις ιατρικές γνωματεύσεις κι εξετάσεις που έχουν στα χέρια τους.

Επειδή λοιπόν, πολλά ΑμεΑ που είδαν τα ποσοστά αναπηρίας τους να μειώνονται απότομα και χωρίς αιτιολογία εκ μέρους των υγειονομικών επιτροπών - πράγμα που μας εξαναγκάζει να αισθανόμαστε αμφιβολία ή δυσπιστία για την αντικειμενικότητα της επιστημονικής κρίσης των ιατρών που αποτελούν τις υγειονομικές επιτροπές - ως αποτέλεσμα αυτού του φαινομένου προέκυψαν αρκετές καταγγελίες, πέρα από τις προσφυγές που έγιναν στις δευτεροβάθμιες επιτροπές.

Έτσι λοιπόν, η διεύθυνση αναπηρίας της διοίκησης του ΙΚΑ πήρε την απόφαση να ενημερώσει έναν-έναν τους ιατρούς των ΚΕ.Π.Α εκδίδοντας την οδηγία να αιτιολογούν αναλυτικά κάθε φορά που διαπιστώνουν διαφορά μεταξύ της κλινικής εικόνας του εξεταζόμενου και της εικόνας που παρουσιάζουν τα ιατρικά  δικαιολογητικά που αυτός έχει καταθέσει.

Επίσης, αν χρειαστεί να κληθεί ξανά προς εξέταση το ΑμεΑ, αυτό θα τεκμηριώνεται με επίσημο αίτημα και όχι πλέον στο προφορικό...


ΙΚΑ Αθήνα 31- 12-2014 Αρ.πρωτ Π51/49 ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ

ΘΕΜΑ: «Παροχή οδηγιών για θέματα που άπτονται των υγειονομικών κρίσεων»

Με αφορμή διερεύνηση καταγγελιών που αφορούν σε διάσταση του αποδιδόμενου ποσοστού αναπηρίας από τις υγειονομικές επιτροπές των ΚΕ.Π.Α. με τον προσκομισθέντα εισηγητικό φάκελο ή τις ιατρικές εξετάσεις που το συνοδεύουν, τονίζουμε τα εξής:

Σε όλες τις περιπτώσεις που κατά τη διεξαγωγή της υγειονομικής επιτροπής η κλινική εικόνα του εξεταζόμενου δε συνάδει με τον ιατρικό του φάκελο (ιατρικές εξετάσεις, ιατρικές βεβαιώσεις, ιστορικό εισηγητικού φακέλου), θα πρέπει η επιτροπή να αποτυπώνει ξεκάθαρα, στη χειρόγραφη γνωμάτευση, τους λόγους διαφοροποίησης της ιατρικής της κρίσης, καταγράφοντας αναλυτικά την κλινική εικόνα του ασθενούς και αντικρούοντας τα όσα αναφέρονται στον εισηγητικό φάκελο.

Κατόπιν της απόδοσης του ποσοστού αναπηρίας, βάσει της ιατρικής κρίσης των μελών της επιτροπής, ο ιατρικός φάκελος θα αποστέλλεται στη Δ/νση Αναπηρίας για περαιτέρω έλεγχο (συνημμένο παραπεμπτικό σημείωμα).

Τέλος, σε περίπτωση εξέτασης ιατρικού φακέλου προς απάντηση υπηρεσιακού σημειώματος επί ήδη εκδοθείσας ιατρικής γνωμάτευσης, εάν η επιτροπή κρίνει απαραίτητη τη φυσική παρουσία του ασθενούς θα τεκμηριώνεται η αναγκαιότητα της προσέλευσης του και το αίτημα θα επανεισάγεται από τη Γραμματεία των ΚΕ.Π.Α. (με κωδ. 385 «να κληθεί με φυσική παρουσία»).http://3.bp.blogspot.com/-YXq2wvE12FI/VLGMHnrTdCI/AAAAAAAAA5s/KhTyCiFHpQ4/s1600/%CE%91%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%B5%CE%B1%CF%82%2B%CE%9C%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%B1%CE%BA%CE%B7%CF%82%2Bsmall.jpgΚαλή χρονιά, φίλοι μου!

Ανδρέας Μπαρδάκης


Για το http://logistis-amea.blogspot.gr/  και το http://logistisamea.blogspot.gr/
©
Ανδρέας  Μπαρδάκης

http://3.bp.blogspot.com/-YXq2wvE12FI/VLGMHnrTdCI/AAAAAAAAA5s/KhTyCiFHpQ4/s1600/%CE%91%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%B5%CE%B1%CF%82%2B%CE%9C%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%B1%CE%BA%CE%B7%CF%82%2Bsmall.jpg 9 Ιανουαρίου 2016
Έκτακτη πρόσκληση στους φίλους αναγνώστες που ρωτούν:
Όσοι μπορείτε μπείτε στην ομάδα μας "ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΩΝ ΑΜΕΑ" προκειμένου να συμμετέχετε σε ομαδικές συζητήσεις διότι δεν προλαβαίνω τον ρυθμό των ερωτήσεων και χρειάζεται να μετατραπεί σε συλλογική αυτή η δράση που έχω ξεκινήσει.

https://www.facebook.com/groups/1240016732679704/

Είστε ευπρόσδεκτοι στο νέο μας φόρουμ "Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΩΝ ΑΜΕΑ"

http://amea.forumup.gr/
Μπορείτε επίσης να μας βρείτε στο Facebook 
 

Τώρα και στο Twitter

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε, εφόσον επιθυμείτε απάντηση στο ερώτημα σας, καλύτερα να έρθετε στη διαδικτυακή ομάδα του Facebook «ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΩΝ ΑΜΕΑ», διότι εδώ πλέον δεν προλαβαίνουμε να δίνουμε απαντήσεις, καθώς τα ερωτήματα που λαμβάνουμε σε καθημερινή βάση είναι πάρα πολλά.
https://www.facebook.com/groups/sinigoros.amea/