Σάββατο, 22 Νοεμβρίου 2014

ΑΙΤΗΣΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ ΣΤΑ ΚΕ.Π.Α


http://3.bp.blogspot.com/-YXq2wvE12FI/VLGMHnrTdCI/AAAAAAAAA5s/KhTyCiFHpQ4/s1600/%CE%91%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%B5%CE%B1%CF%82%2B%CE%9C%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%B1%CE%BA%CE%B7%CF%82%2Bsmall.jpgΦίλοι μου, γεια σας!

Πρόσφατα έλαβα μηνύματα από ανθρώπους που ισχυρίζονται ότι ενώ η πάθησή τους περιλαμβάνεται μέσα στον πίνακα με τις 43 παθήσεις, ωστόσο, η απόφαση που εκδόθηκε από το ΚΕ.Π.Α στο οποίο εξετάστηκαν είχε κρίνει για προσωρινή χρονική διάρκεια και όχι για επ' αόριστον.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ Η ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΚΑΘΟΡΙΖΕΤΑΙ ΕΠ’ ΑΟΡΙΣΤΟΝ


Πολλοί μπορεί να νομίζουν ότι το πρόβλημα αυτό το αντιμετωπίζουν με προσφυγή στη Β'θμια Υγειονομική Επιτροπή, πράγμα που τους κάνει αρκετά διστακτικούς, επειδή αφενός θα πρέπει να καταβάλλουν το παράβολο των 44,16 ευρώ, αφετέρου σκέφτονται ότι η ΒΥΕ μπορεί να κρίνει διαφορετικά, με δυσμενέστερο αποτέλεσμα για τους εξεταζόμενους.

Φίλοι μου, υπάρχει λύση σ' αυτό το πρόβλημα, την οποία βεβαίως έχει υποχρέωση η κάθε γραμματεία ΚΕ.Π.Α να σας ενημερώνει γι' αυτήν, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχω πάρει τέτοια πληροφορία από τα μηνύματα που μου στέλνετε.

Η λύση:


Στις 10/1/2014 ο Υπουργός Εργασίας εξέδωσε ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ, Αριθ.Πρωτ.: Φ80000/οίκ.36201/2152, με θέμα:

«Παροχή διευκρινήσεων για την εφαρμογή της Φ.11321/οικ.31102/1870/31-10-13 απόφασης του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας»
...
...
...Ειδικότερα διευκρινίζεται ότι για τις περιπτώσεις γνωματεύσεων υγειονομικών επιτροπών του ΚΕ.Π.Α., οι οποίες εκδόθηκαν μετά την ημερομηνία δημοσίευσης στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης της σχετικής απόφασης, ήτοι 18/11/2013, και αφορούν παθήσεις που περιλαμβάνονται στον εν λόγω πίνακα, χωρίς ωστόσο τα κείμενα των γνωματεύσεων να είναι προσαρμοσμένα με βάση αυτόν,
οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν μια απλή αίτηση προς τα κατά τόπους σημεία παροχής υπηρεσιών ΚΕ.Π.Α., με επισυναπτόμενο αντίγραφο γνωμάτευσης της αρμόδιας υγειονομικής επιτροπής.
Με την αίτηση αυτή θα ζητείται η προσαρμογή της γνωμάτευσής τους σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην ως άνω υπουργική απόφαση.
Επισημαίνεται, τέλος, ότι σε αυτή την περίπτωση δεν θα επανεξεταστούν οι αιτούντες, καθόσον η εν λόγω προσαρμογή θα πραγματοποιηθεί υπηρεσιακά από τριμελείς υγειονομικές επιτροπές του ΚΕ.Π.Α., μέσω των ιατρικών φακέλων των ενδιαφερομένων.


Με πιο απλά λόγια:
Όσοι κριθήκατε μετά τις 18/11/2013 και πιστεύετε ότι η πάθησή σας περιλαμβάνεται στον ανωτέρω πίνακα με τις 43 παθήσεις, θα υποβάλετε την λεγόμενη ΑΙΤΗΣΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ * στη Γραμματεία του ΚΕ.Π.Α, επισυνάπτοντας μια απλή φωτοτυπία της γνωμάτευσης (θα έχετε μαζί σας και το γνήσιο αντίγραφο που σας έχουν δώσει).
Το έντυπο της αίτησης θα σας το δώσει η Γραμματεία ΚΕ.Π.Α.

* Η αναθεώρηση που ζητάτε αφορά μόνο τη διάρκεια της αναπηρίας.


ΑΙΤΗΣΗ
Προς το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας …………………….

Παρακαλώ να προβείτε λόγω αρμοδιότητας σε αναθεώρηση της επισυναπτόμενης Γνωμάτευσης της Υγειονομικής Επιτροπής ΚΕ.Π.Α., ως προς τη διάρκεια της αναπηρίας μου, σύμφωνα με τις ισχύουσες από 18/11/2013 διατάξεις της με αρ.Φ.11321/οικ.31102/1870/31.10.2013 (ΦΕΚ 2906/τ.Β΄ /18-11-2013) απόφασης του Υπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας.


Σχετική η Εγκύκλιος ΙΚΑ αρ.3/2014


Έτσι, δεν θα χρειαστεί να επανεξεταστείτε, επειδή η διαδικασία θα γίνει υπηρεσιακώς.

Δεν τίθεται χρονικός περιορισμός για την αίτηση.

Η Υγειονομική Επιτροπή υποχρεούται να αποφανθεί αιτιολογώντας την απόφασή της και να ξέρετε κάτι:

Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Συνήγορος του Πολίτη μπορεί να επέμβει άμεσα και αποτελεσματικά έτσι και διαπιστώσει ότι η Υγειονομική Επιτροπή δεν έχει ακολουθήσει τις οδηγίες, τις σύμφωνες με τις διατάξεις.

Επίζω να σας βοηθήσω σημαντικά με αυτή την ενημέρωση.
Καλή τύχη λοιπόν!

Ανδρέας Μπαρδάκης

Για το http://logistis-amea.blogspot.gr/  και το http://logistisamea.blogspot.gr/
©
Ανδρέας  Μπαρδάκης


http://3.bp.blogspot.com/-YXq2wvE12FI/VLGMHnrTdCI/AAAAAAAAA5s/KhTyCiFHpQ4/s1600/%CE%91%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%B5%CE%B1%CF%82%2B%CE%9C%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%B1%CE%BA%CE%B7%CF%82%2Bsmall.jpg 9 Ιανουαρίου 2016
Έκτακτη πρόσκληση στους φίλους αναγνώστες που ρωτούν:
Όσοι μπορείτε μπείτε στην ομάδα μας "ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΩΝ ΑΜΕΑ" προκειμένου να συμμετέχετε σε ομαδικές συζητήσεις διότι δεν προλαβαίνω τον ρυθμό των ερωτήσεων και χρειάζεται να μετατραπεί σε συλλογική αυτή η δράση που έχω ξεκινήσει.

https://www.facebook.com/groups/sinigoros.amea/

Είστε ευπρόσδεκτοι στο νέο μας φόρουμ "Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΩΝ ΑΜΕΑ"

http://amea.forumup.gr/

Μπορείτε επίσης να με βρείτε στο Facebook

Τώρα και στο Twitter
1 σχόλιο:

  1. Καλησπέρα.Οι γραμματεία ΚΕΠΑ του Αμαρουσίου ζήτησε το παράβολο για να καταχωρήσει την αίτηση αναθεώρησης με το σκεπτικό ότι ο φάκελος θα ανοίξει και θα επαναξιολογηθει από γιατρούς. Γνωρίζετε κάτι για αυτό σας παρακαλώ πολύ. Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, εφόσον επιθυμείτε απάντηση στο ερώτημα σας, καλύτερα να έρθετε στη διαδικτυακή ομάδα του Facebook «ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΩΝ ΑΜΕΑ», διότι εδώ πλέον δεν προλαβαίνουμε να δίνουμε απαντήσεις, καθώς τα ερωτήματα που λαμβάνουμε σε καθημερινή βάση είναι πάρα πολλά.
https://www.facebook.com/groups/sinigoros.amea/