Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Διακοπή χορήγησης επικυρωμένων αντιγράφων ιατρικών γνωματεύσεων από τα ΚΕΠΑ;

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEisRBuAWO9LqfyyFdcezWgsjn-SbZRfnaK0Vu_8UIXD8VKQJmp2W4kSYz4KyzJ6uk3ESjxlCkEnp0uG9o0dy31CazKRJE0UmcvOFPSl0_lNQVV5knZ5ZY2V_co8JMgGFEiUrG0b6nx9UP4o/s1600/%CE%91%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%B5%CE%B1%CF%82+%CE%9C%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%B1%CE%BA%CE%B7%CF%82+small.jpgΝα και κάτι ευχάριστο!
Στις 18/7/2014 το ΙΚΑ εξέδωσε εγκύκλιο με θέμα: «Ηλεκτρονική πιστοποίηση Δήμων για την άντληση μέσω διαδικτύου των αποφάσεων γνωστοποίησης αποτελέσματος αναπηρίας υγειονομικών επιτροπών ΚΕ.Π.Α.»

Το ΙΚΑ έχει αναλάβει να πιστοποιήσει ηλεκτρονικά τον κάθε Δήμο της Επικράτειας αυτοτελώς, προκειμένου να έχει πρόσβαση στην εφαρμογή μέσω web για την ανάκτηση της « Γνωστοποίησης Αποτελέσματος Πιστοποίησης Αναπηρίας » για τη χορήγηση Προνοιακών Επιδομάτων και λοιπών Παροχών που απαιτούν υγειονομική γνωμάτευση ΚΕΠΑ.

Χαρακτηριστική δε, είναι η επισήμανση που αναφέρεται στο τέλος της εγκυκλίου, απευθυνόμενο προς τους εκπροσώπους των Δήμων (αυτό σημαίνει ότι εσείς ΔΕΝ χρειάζεται να κάνετε κάτι):
«Η διαδικασία εγγραφής σας καθώς και η παραλαβή του κλειδαρίθμου θα πρέπει να πραγματοποιηθεί εκ μέρους σας μέχρι 30/8/2014
καθότι η Υπηρεσία μας τους αμέσους επόμενους μήνες θα διακόψει τη χορήγηση επικυρωμένων αντιγράφων ιατρικών γνωματεύσεων στους ενδιαφερόμενους.»

Αυτό, με λίγα λόγια, σημαίνει ότι σύντομα δεν θα χρειάζεται το άτομο με αναπηρία να τρέχει στο ΚΕ.Π.Α. για να παραλάβει αντίγραφο της ιατρικής γνωμάτευσης με το προσδιοριζόμενο ποσοστό αναπηρίας, προκειμένου να πάει μετά στον Δήμο (στην Πρόνοια) να το παραδώσει.
Όχι.
Εφόσον υπάρχει η δυνατότητα που μας προσφέρει η χρήση της τεχνολογίας, τα ΑμεΑ θα γλυτώσουν από αυτή την γραφειοκρατική διαδικασία που τα ταλαιπωρεί.

Το ΙΚΑ βεβαίως, καλά θα κάνει να προσφέρει και στα ΑμεΑ τη δυνατότητα να μπορούν να ενημερώνονται για το αποτέλεσμα της απόφασης της Υγειονομικής Επιτροπής, προκειμένου να μπορούν να ασκήσουν το δικαίωμα τους της αίτησης θεραπείας (ένστασης) εγκαίρως.

Ήδη, έχει ξεκινήσει κάτι στην επίσημη ιστοσελίδα του ΙΚΑ, αλλά αυτό το αφήνω για το θέμα της επόμενης ανάρτησής μας.


Ο φίλος σας,
Ανδρέας Μπαρδάκης

Μπορείτε επίσης να με βρείτε στο Facebook



Πηγή: http://logistis-amea.blogspot.gr/  
© Ανδρέας Μπαρδάκης  


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEisRBuAWO9LqfyyFdcezWgsjn-SbZRfnaK0Vu_8UIXD8VKQJmp2W4kSYz4KyzJ6uk3ESjxlCkEnp0uG9o0dy31CazKRJE0UmcvOFPSl0_lNQVV5knZ5ZY2V_co8JMgGFEiUrG0b6nx9UP4o/s1600/%CE%91%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%B5%CE%B1%CF%82+%CE%9C%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%B1%CE%BA%CE%B7%CF%82+small.jpg 9 Ιανουαρίου 2016
Έκτακτη πρόσκληση στους φίλους αναγνώστες που ρωτούν:
Όσοι μπορείτε μπείτε στην ομάδα μας "ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΩΝ ΑΜΕΑ" προκειμένου να συμμετέχετε σε ομαδικές συζητήσεις διότι δεν προλαβαίνω τον ρυθμό των ερωτήσεων και χρειάζεται να μετατραπεί σε συλλογική αυτή η δράση που έχω ξεκινήσει.

https://www.facebook.com/groups/1240016732679704/


4 σχόλια:

  1. Aν θέλετε να επαναλάβετε το μήνυμα σας διότι φαίνεται μια ακατανόητη γραμματοσειρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επισης ηθελα να ρωτησω αν ο πατερας μου με 80%αναπηρια απο το κεπεα δικαιουται καποιο επιδομα...κανεις δεν μας εχει ενημερωσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από το είδος της πάθησης που περιγράφετε σε άλλο μήνυμα ο πατέρας σας, ως συνταξιούχος αναπηρίας, δεν δικαιούται κάποιο επίδομα.
      Αν μπορείτε να μου κάνετε μία ερώτηση σε μία μόνο μεριά χωρίς να την πολλαπλασιάζετε κάθε φορά την ίδια διότι κουράζουμε τους αναγνώστες όταν βλέπουν πέντε φορές το ίδιο ερώτημα κάτω από το προηγούμενο κι εγώ πρέπει να τα διαγράφω.

      Διαγραφή

Παρακαλούμε, εφόσον επιθυμείτε απάντηση στο ερώτημα σας, καλύτερα να έρθετε στη διαδικτυακή ομάδα του Facebook «Συνήγορος των ΑμεΑ», διότι εδώ πλέον δεν προλαβαίνουμε να δίνουμε απαντήσεις, καθώς τα ερωτήματα που λαμβάνουμε σε καθημερινή βάση είναι πάρα πολλά.
Ο σύνδεσμος που οδηγεί στην ομάδα μας: https://www.facebook.com/groups/sinigoros.amea/